Enel va investi 200 de milioane de euro in Romania pana in 2019, pentru digitalizare

Enel va investi 200 de milioane de euro in Romania pana in 2019, pentru digitalizarea retelei si a echipamentelor, potrivit unei prezentari publicate marti de grupul italian.

Investitiile vor avea loc in domenii precum instalarea de contoare inteligente, automatizarea statiilor si managementul fortei de munca si al clientilor. In prezent, 5% dintre clienti beneficiaza de contoare inteligente. In primele noua luni ale anului, Enel a obtinut in Romania un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 266 milioane de euro, in scadere cu 5,3%, ca urmare a productiei si veniturilor mai mici din distributia de electricitate. Grupul este prezent in Romania prin intermediul Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea, Enel Energie Muntenia si Enel Energie, conform News.ro.

La nivel de grup, Enel va cheltui pentru digitalizarea retelelor circa un sfert din cele 21 de miliarde de euro care vor fi alocate pentru investitii pana in 2019, astfel incat sa imbunatateasca serviciile acordate clientilor. Enel anticipeaza in planul strategic aferent perioadei 2017-2019 ca profitul net va creste in medie cu 14% pe an. Pentru 2017, grupul prognozeaza un profit net de 3,6 miliarde de euro, peste castigul de 3,4 miliarde de euro anticipat in planul precedent.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri