Piata serviciilor medicale private a depasit 1 milion de abonamente de sanatate, dintre care Regina Maria numara peste 365.000 de abonamente. Un studiu realizat de Regina Maria arata ce impact au aceste abonamente asupra stilului de viata al angajatilor.

Reteaua de sanatate Regina Maria a realizat un studiu la nivel national, care are la baza o analiza cantitativa si calitativa a datelor interne ale retelei, cuprinzand 1.464.383 de accesari, dintre care 785.000 sunt ale abonatilor corporate din peste 20 de industrii din Romania.

"Cererea mare pentru pachetele medicale a insemnat, ca profit reinvestit, si un numar mai mare de clinici private la nivel national, care au acoperit nevoile pacientilor acolo unde statul a ramas descoperit. In prezent, portofoliul Regina Maria numara peste 365.000 de abonamente de sanatate, ceea ce reprezinta aproximativ 40% din business-ul nostru”, a precizat Fady Chreih, CEO al retelei de sanatate Regina Maria.

Studiul a analizat comportamentul angajatilor din Romania si a demonstrat ca angajatii care au un abonament de sanatate acceseaza de 2,5 ori mai mult serviciile medicale decat o fac pacientii neabonati, care merg la medic punctual, la nevoie. Acest rezultat vine in contextul in care, in ultimul an, 30% dintre romani au mers la medic doar atunci cand au prezentat simptome/dureri si doar una din cinci persoane sustine ca a mers la medic in scop preventiv. Angajatii care au o mentalitate puternic axata pe preventie si pe un stil de viata sanatos activeaza, in general, in companiile mari din industriile: IT & Telecom (8% din toate accesarile pe servicii medicale corporate), Finante si Asigurari (3%), Industria Auto (2%).

Abonatii corporate ajung in medie de 6,6 ori la medic pe parcursul unui an. Dintre acestia:

  • 63% sunt cu varste cuprinse intre 26 si 45 de ani. Tinerii vad abonamentele de sanatate ca pe o componenta fireasca a vietii, inteleg importanta preventiei si influenteaza pozitiv comportamentul medical al apropiatilor.
  • 16% din totalul abonamentelor incheiate in reteaua de sanatate Regina Maria apartin membrilor de familie ai celor abonati.
  • 58% dintre cei care acceseaza abonamentele de sanatate corporate sunt femei, care au putere de decizie cand vine vorba de sanatatea intregii familii.

O treime din abonatii corporate sufera de o boala cronica. Numarul afectiunilor cronice identificate de medicii Regina Maria este direct proportional cu numarul pacientilor abonati din fiecare domeniu de activitate. Ca atare, cei mai multi dintre pacientii diagnosticati cu boli cronice provin din domeniul Finante & Asigurari (18%) si din industria IT (14%).

”Pe de o parte, bolile cronice afecteaza mai des persoanele tinere in contextul unui stil de viata solicitant si dezordonat, iar pe de alta, tinerii au acces nerestrictionat la un medic specialist prin intermediul unui abonament de sanatate, care permite identificarea afectiunilor in stadiu precoce, atunci cand sunt si mai usor de tratat ”, a declarat Dr. Dan Dimitriu, medic de medicina interna si coordonator medical al departamentului de calitate Regina Maria.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri