Nuclearelectrica, administratorul celor doua reactoare nucleare de la Cernavoda, a incheiat un contract in valoare de 90,7 milioane lei (20 milioane euro) cu Electrica Furnizare SA, pentru vanzarea de energie angro intre 1 ianuarie si 31 martie 2017, arata un comunicat al Nuclearelectrica.

Contractul a fost atribuit prin licitatie pe piata centralizata pentru serviciul universal (PCSU), de pe OPCOM, operatorul pietei de energie electrica si gaze naturale din Romania, conform News.ro.

”Plata se va efectua nu mai tarziu de a 10-a zi de la inceputul lunii care urmeaza lunii de livrare”, arata comunicatul. In caz de intarziere a platii, dobanda penalizatoare se calculeaza ”prin aplicarea, la suma neachitata la termen, a unui procent egal cu cel aplicat la calculul dobanzii datorate pentru neplata la termen a obligatiilor catre bugetul de stat”, arata comunicatul. Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii.

Nuclearelectrica (SNN) a raportat pe primele noua luni ale anului un profit net de 64,5 milioane lei, in scadere cu 51% fata de perioada similara a anului trecut (131,1 milioane lei). Compania a realizat in primele noua luni o productie de 7.589 GWh, mai mica cu 3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Actionarul majoritar al companiei este statul roman, prin Ministerul Energiei, care detine o participatie de 82,49% din totalul actiunilor. Electrica Furnizare SA este filiala a grupului Electrica, fiind cel mai important furnizor national de energie electrica, cu o cota de piata de 22%.

Citeste si:
Electrica Furnizare a cumparat de la Nuclearelectrica energie de...
Electrica Furnizare a...

Societatea Electrica Furnizare SA functioneaza in forma actuala de organizare din anul 2011, cand cele trei filiale de furnizare apartinand Grupului Electrica (Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord) au fuzionat. Electrica, companie care detine trei din cele opt distributii regionale de electricitate din Romania, a fost privatizata pe bursa in 2014. Statul mai detine, prin Ministerul Energiei, 48,8% din actiunile companiei, fiind cel mai mare actionar.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Nuclearelectrica, contract de 35,4 mil. lei cu Electrica Furnizare