ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a revenit la un profit net de 403 milioane de dolari in trimestrul al patrulea, dupa pierderi de 6,69 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, pentru 2017 anticipand cresterea cheltuielilor de capital, relateaza MarketWatch.

Revenirea la profit in ultimele trei luni ale anului trecut s-a datorat lipsei costurilor exceptionale provocate de scaderea accentuala a preturilor otelului la nivel international, care au generat pierderea de anul trecut. ArcelorMittal anticipeaza pentru acest an cresterea cheltuielilor de capital la 2,9 miliarde de dolari, comparativ cu 2,4 miliarde de dolari in 2016, conform News.ro.

Vanzarile au urcat cu 1% in trimestrul patru, la 14,1 miliarde de dolari, datorita volumului mai mare de otel livrat, a preturilor medii mai mari si a preturilor de referinta mai mari ale minereului de fier. Efectul cresterilor respective a fost insa compensat de preturile mai mici din piata pentru livrarile de minereu de fier, potrivit companiei.

Sursa foto: Shutterstock/Singkham

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri