Asocierea formata din FCC Construccion - Astaldi - Contratas Y Ventas a castigat litigiul cu privire la atribuirea de catre Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" a contractului de achizitie publica avand ca obiect ”Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera – Curtici – Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan - European pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h: tronsonul 3: Gurasada-Simeria”, potrivit companiei de avocatura NNDKP, care a reprezentat-o.

Valoarea estimata de CFR pentru acest contract a fost de peste 2,5 miliarde lei fara TVA (respectiv peste 550 milioane euro), fiind una dintre cele mai mari proceduri de achizitie publica organizate vreodata in Romania - atat dupa criteriul valoric, cat si dupa cel al complexitatii.

"Proiectul privind reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera – Curtici – Simeria, tronsonul 3 se inscrie in seria proiectelor de infrastructura critice pentru Romania. Importanta sa este confirmata si de interesul sporit manifestat de companiile implicate in procedura de atribuire a contractului, generand numeroasele contestatii, atat la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor cat si la Tribunalul Bucuresti, precum si doua plangeri la Curtea de Apel Bucuresti, impotriva rezultatului de desemnare a clientului nostru, asocierea FCC CONSTRUCCION SA - ASTALDI SPA - CONTRATAS Y VENTAS, S.A. "CONVENSA", drept castigator”, a mentionat Adina Chilim-Dumitriu.

Avocatii NNDKP au reusit sa apere rezultatul procedurii si atribuirea contractului catre asocierea FCC CONSTRUCCION SA - ASTALDI SPA - CONTRATAS Y VENTAS, S.A. "CONVENSA” obtinand hotarari definitive favorabile in toate etapele succesive de contestare care au afectat cursul procedurii.

NNDKP a colaborat in legatura cu anumite aspecte ale proiectului si cu CSPA Ceparu si Irimia, in calitate de avocati ai ASTALDI SPA.

Sursa foto: Shutterstock/gui jun peng

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri