Citigroup: Netflix si Tesla pot fi tinte de preluare pentru Apple

Netflix, Walt Disney si Tesla se afla intre sapte companii mentionate de Citigroup ca posibile tinte de preluare pentru Apple, ca investitie pentru rezervele de capital de peste 250 de miliarde de dolari ale producatorului de iPhone-uri, relateaza Reuters, potrivit News.ro.

Cu peste 90% din rezervele de capital pastrate in strainatate, introducerea de catre Statele Unite a unei taxe de repatriere de numai 10% ar pune la dispozitia Apple 220 de miliarde de dolari pentru achizitii sau rascumparari de actiuni, arata Jim Suva, analist la Citigroup, intr-o nota adresata clientilor.

Proiectul fiscal al presedintelui american Donald Trump, prezentat luna trecuta, propune ca multinationalele sa isi poata repatria profiturile obtinute in strainatate la un impozit de 10%, fata de 35% in prezent.

”Una dintre prioritatile noii administratii este sa permita companiilor americane sa isi repatrieze banii cu un impozit mai mic, iar Apple ar putea avea o nevoie mai acuta sa foloseasca acei bani”, a scris Suva.

Alte posibile tinte de achizitii ar putea fi dezvoltatorii de jocuri video Activision Blizzard, Electronic Arts si Take Two Interactive Software si serviciul de streaming video Hulu.

Citeste si:
Amenzi uriase incasate de banci de la CE pentru manipularea cursului
Comisia Europeana a amendat 5...

Analiza se bazeaza pe cinci criterii, respectiv compatibilitatea strategica, activitatile internationale, marimea tranzactiei, activele non-strategice putine si impactul probabil asupra pretului actiunilor Apple.

Sub presiunea actionarilor, Apple a suplimentat recent programul de returnare de capital cu 50 de miliarde de dolari, programul de rascumparare de titluri cu 35 de miliarde de dolari si a majorat dividendele trimestriale cu 10,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri