British American Tobacco, unul dintre cei mai mari producatori de tigari din Romania, va investi 60 de milioane euro in ridicarea unei noi hale de productie si in retehnologizarea fabricii de la Ploiesti, unde va fi mutata o parte din productia realizata in prezent in Germania si Bulgaria.

British American Tobacco a anuntat inca din 2016 ca va investi circa 21 milioane euro anual in dezvoltarea fabricii de la Ploiesti, pentru o perioada de cinci ani. Insa producatorul a decis sa tripleze investitiile pentru anul acesta, ca urmare a inchiderii treptate a fabricii din Germania, a preluarii Bulgartabac din Bulgaria, la care o parte a productiei urmeaza sa fie mutata la Ploiesti, si optimizarea productiei fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte si fabrica din Romania, scrie News.ro.

Ca urmare a dezvoltarii fabricii din Ploiesti, pana la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de munca, din care 90 au fost deja ocupate.

In prezent, in unitatea de productie de la Ploiesti lucreaza circa 700 de angajati si 150 de contractori. Investitiile se vor reflecta si in volumele produse, care vor creste cu 30%.

Totodata, numarul tarilor catre care pleaca produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiesti va creste de la 35 la 40.

Citeste si:
Concedieri pe plan global la British American Tobacco
Concedieri pe plan global la...

Vrem sa continuam sa investim in Romania si speram ca Guvernul roman va asigura predictibilitatea legislativa si fiscala si stabilitatea politica necesare. Subliniem din nou ca una dintre preconditiile cresterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autoritati si mediul de afaceri

Gemma Webb, seful British American Tobacco Romania

Fabrica British American Tobacco de la Ploiesti este, in prezent, a doua cea mai importanta fabrica a grupului din Europa. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploiesti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unitati de productie BAT din lume, a mai precizat compania.

Cei mai importanti jucatori din industria tutunului, activi in Romania, sunt British American Tobacco, JTI, Philip Morris International si Imperial Tobacco.

Citeste si:
Ursus Breweries are un nou presedinte, Dragos Constantinescu
Dragos Constantinescu a fost...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Topul celor mai mari investitori germani din Romania
Setari Cookie-uri