Vasile Iuga o inlocuieste, in pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie ANA Hotels, pe Alexandra Copos de Prada, care a decis sa se dedice in intregime business-ului pe care il conduce cu succes din 2014, ANA Pan, precum si dezvoltarii unor start-up-uri proprii in strainatate.

Vasile Iuga a acumulat o experienta de management de 26 de ani in cadrul PriceWaterhouseCoopers, unde a lucrat inca din 1991 si unde a devenit Partener international in anul 1997. Intre 2004 si 2015 a ocupat functia de Country Managing Partner, coordonand peste 600 de angajati din cinci birouri regionale. Intre 2008 si 2015, Vasile Iuga a fost Managing Partner al PwC Europa de Sud-Est, avand in subordine activitatea companiei din noua tari. Din anul 2004 a fost membru al boardului PwC Central and Eastern Europe Management Board.

Vasile Iuga este licentiat al Facultatii de Aeronautica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. A absolvit cursuri la Harvard Business School, la London Business School, la Institut Europeen d'Administration des Affaires / European Institute of Business Administration (INSEAD, Fontainebleau, Paris) si la International Institute for Management Development (IMD, Lausanne).

Citeste si:

ANA Hotels este prima companie romaneasca de ospitalitate din Romania dupa cifra de afaceri. Compania, fondata de George Copos in 1996, detine un portofoliu de 6 hoteluri localizate strategic in Bucuresti, Poiana Brasov si Eforie Nord.

ANA Hotels a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 31,4 milioane euro (141,3 milioane lei), in crestere cu 10% fata de 2015, si a avut un numar mediu de 591 angajati.

Pentru anul 2017, compania are in derulare un numar consistent de proiecte de investitii in toate locatiile. La finalul lunii iunie s-a incheiat proiectul de renovare completa a hotelului Bradul din Poiana Brasov, o investitie ce a insumat peste 2 milioane Euro. Pe perioada verii, investitiile vor continua la hotelul Crowne Plaza Bucharest, cu extinderea si reamenjarea zonei spa si a ballroom-ului. Pentru finalul anului este programata demararea proiectului de renovare a camerelor de la Athenee Palace Hilton, in paralel cu amenajarea unei zone de tratament in aer liber la Eforie Nord.