„Am inregistrat o crestere semnificativa a veniturilor, de 14,5%, iar EBITDA a crescut cu 17,3% in al doilea trimestru. De asemenea, divizia de Servicii medicale (Healthcare services) a raportat o crestere importanta, sprijinita de evolutia favorabila a pietelor din Polonia si Romania”, a spus Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

In prima jumatate a anului, divizia de Servicii medicale a grupului (reprezentata in Romania de clinicile si spitalul Medicover Romania) a inregistrat o crestere a veniturilor de 15,1%, pana la 137,8 milioane de euro. Business-ul de servicii achizitionate de persoane fizice din Polonia si Romania se dezvolta mai rapid, pornind de la o baza mai redusa, si a generat o treime din crestere.

De asemenea, in prima jumatate a anului, divizia de Servicii de diagnostic (reprezentata in Romania de Synevo) a inregistrat venituri mai mari cu 20,6%, de 150,6 milioane de euro. Volumul testelor de laborator a crescut cu 12,5%, la 63 milioane. Si in acest caz, situatia economica a sprijinit cresterea, iar liniile de business s-au dezvoltat in toate pietele, inclusiv prin activitatea de laborator din Germania.

In Romania, in perioada ianuarie - iunie 2017, grupul Medicover a inregistrat o crestere a veniturilor de 18%, pana la 36 milioane de euro (fata de 30,5 milioane de euro in prima jumatate a lui 2016).