Producatorul Napolact, care apartine grupului Friesland Campina Romania, a investit 1,3 milioane euro intr-o noua linie de productie de telemea in fabrica din Cluj. Capacitatea procesata in cadrul acesteia se va tripla si va ajunge la 300-350 de tone de telemea pe luna, a anuntat Cornel Caramizaru, director general Napolact.

Fabrica Napolact din Cluj detine singura linie de productie de telemea a procesatorului. In cadrul acesteia, Napolact produce trei tipuri de telemea.

Investitia de 1,3 milioane de euro a constat in tehnologizarea liniei de productie din cadrul fabricii din Cluj, unde momentan lucreaza 180 de angajati si "in usurarea activitatii acestora", a declarat Cornel Caramizaru, directorul general Napolact. Acesta a adaugat ca odata cu cresterea productiei si, implicit, a vanzarilor, vor suplimenta forta de munca.

Napolact este al treilea mare jucator din piata de lactate, dupa gigantul Lactalis - care anul trecut a achizitionat Albalact si Covalact - si La Dorna.

Afacerile producatorului roman au crescut in 2016 cu circa 10% si au ajuns la 331 milioane lei. Tot anul trecut, Napolact a revenit pe profit, dupa ce sapte ani la rand inregistrase pierderi.

Citeste si:
2018, cel mai bun an pentru Napolact. Motorul cresterii? Gama BIO
2018 a fost pentru Napolact...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Directorul FrieslandCampina Romania preia conducerea in Spania