Fostul director executiv al MedLife a infiintat anul trecut clinica Medicare si a ajuns sa aiba in primele sase luni ale acestui an cifra de afaceri de 1,3 milioane lei din care un profit de 115.000 lei. Citeste in continuare de ce a ales Ciprian Ciobanu sa renunte la managementul unei retele private de servicii medicale de top pentru a isi infiinta propria afacere in domeniul sanatatii.

Directorul general al Medicare, Ciprian Ciobanu, a ocupat functii decisive timp de 15 ani in cadrul retelei private de servicii medicale MedLife, iar anul trecut a decis sa infiinteze propria sa afacere in acest domeniu. Astfel, Ciobanu a preluat o clinica din zona Floreasca si a reamenajat-o sub numele de Medicare, cu o investitie de 200.000 euro.

Clinica Medicare acopera in jur de 20 de specialitati medicale, 15 investigatii paraclinice si peste 700 de tipuri de analize de laborator, iar in urmatoarea perioada clinica are in plan sa se extinda pana la un numar de 17 cabinete.

Pe langa dezvoltarea primei clinici, Ciprian Ciobanu a reusit sa deschida la inceputul lunii august a doua clinica pe strada Gabroveni, cu o invistie de 100.000 euro.

“La inceputul anului acestuia am inceput amenajarea si toate demersurile pentru deschiderea unei noi clinici pe strada Gabroveni care a obtinut toate autorizatiile si de la 1 august functioneaza”, a mentionat Ciprian Ciobanu intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Citeste si:
Clinicile medicale iau cu asalt cladirile de birouri. Care sunt...
Clinicile medicale iau cu...

fostul director medlife isi infiinteaza clinica MedLife

A doua clinica va fi intr-o locatie de 300 mp cu 7 cabinete si va fi destinata pentru derularea studiilor clinice.

In primul semestru din 2017 clinica a oferit servicii medicale pentru aproximativ 7.500 de pacienti, acestia fiind atrasi de o echipa de reprezentati medicali care promoveaza serviciile prin reteaua de parteneri, in principal medici de familie si medici specialisti.

Medicare nu are in plan sa intre pe piata abonamentelor medicale, ci este deschisa asigurarilor de sanatate privata.

Citeste si:
Tranzactie pe ultima suta de metri: Familia Marcu vrea sa vanda 35%...
Tranzactie pe ultima suta de...

“Eu viitorul il vad clar al asigurarilor medicale, noi colaboram cu asiguratorii prezenti pe piata si constantam ca ei castiga teren de la luna la luna. Drept urmare, daca astazi este o piata dominata de abonamente, in 3 ani sunt convins ca piata asigurarilor va detine majoritatea clientilor. Deja tendinta in piata este ca marile companii multinationale sa aleaga asigurarea, care este mult mai complexa”, a adaugat Ciprian Ciobanu.

Ciobanu sustine estimeaza ca la sfarsitul acestui an va inregistra o cifra de afaceri de peste 2,5 milioane lei si va ajunge la afaceri de peste 4 milioane lei in 2018. Totodata, Medicare are in plan sa se extinda cu cate o noua clinica in fiecare an.

“Piata de servicii medicale e dominata de cativa jucatori mari, dar jucatorii acestia nu sunt jucatori strategici, nu sunt multinationale care au venit aici sa construiasca o retea similara cu cele din Occident. Dinamica pietei serviciilor medicale va inregistra o concentrare lenta, adica eu nu vad ca in urmatorii 5 ani de zile sa se concentreze piata doar in mana catorva jucatori, intrucat cei care sunt au dezvoltare destul de lenta”, a conchis directorul general al Medicare.

Citeste si:
Solutie de criza: Abonamentul de sanatate, surogat pentru crestere...
Solutie de criza: Abonamentul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Remus Borza schimba conducerea la 3 firme din grupul Polisano