”Propunerea lui Cosmin Ghita pentru functia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de patru luni, a fost realizata de catre comitetul de nominalizare si remunenare, din cadrul Consiliului de Administratie, intrunit in sedinta in data de 21 august 2017”, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica.

Cosmin Ghita este, de la 1 iunie, presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale a Uraniului (CNU). De la 21 aprilie este totodata consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului, scrie News.ro. Intre martie 2015 si aprilie anul acesta, Ghita a fost partener la Amerocap (New York, SUA).

In perioada noiembrie 2011 - aprilie 2017 a fost manager relatii publice pentru Romania si Moldova la Medtronic Romania SRL. Intre martie 2012 si martie 2015, Ghita a fost consilier relatii publice si guvernamentale la Chevron Romania Exploration and Production SRL.

Citeste si:

Vezi aici CV-ul complet al lui Cosmin Ghita

In cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de joi au fost alesi sase membri provizorii in Consiliul de Administratie al SNN, membri propusi de actionarul majoritar Ministerul Energiei, pentru un mandat provizoriu de patru luni, incepand cu data de 27 august, ca urmare a expirarii mandatelor a sase administratori numiti provizoriu pe o perioada de patru luni de zile. Astfel, Consiliul de Administratie SNN este format din: Iulian-Robert Tudorache, Anton Cristian-Romulus, Cristian Gentea, Elena Popescu, Cezarina-Roxana Banica, Mirel-Alexandru Marcu si Sebastian Gabriel Tcaciuc.

Actionarul majoritar al companiei Nuclearelectrica este Ministerul Energiei, care are o participatie de 82,49%.

Sursa foto: Facebook