Cu datorii de 93 mil. euro, creditorii Prospectiuni aproba planul de reorganizare

Adunarea creditorilor Prospectiuni a votat luni in unanimitate Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Insol, plan de reorganizare ce prevede plata integrala a datoriilor de 93 milioane lei catre creditori intr-o perioada de trei ani.

Planul a fost aprobat de toate cele cinci categorii de creditori: garantati, salariali, bugetari, indispensabili si chirografari, a anuntat marti Euro Insol.

”Pe perioada derularii planului, Prospectiuni mizeaza pe venituri de 747 milioane lei si un profit brut de peste 80 milioane lei. Planul de reorganizare prevede achitarea creantelor atat din excedentul de numerar obtinut din derularea activitatii de baza cat si din valorificarea unor active imobiliare care nu sunt necesare activitatii curente, in valoare de 50 milioane lei”, arata comunicatul.

Administratorul judiciar a propus achitarea mai rapida a creantelor salariale, respectiv intr-un termen de 18 luni, fata de trei ani perioada de implementare a planului, ”avand in vedere argumentele de natura sociala, aceasta masura fiind acceptata de catre toti creditorii”.

”De asemenea, sumele datorate unor terti, reprezentand pensii alimentare si alte ajutoare sociale vor fi achitate in primul trimestru din plan”, informeaza compania.

Citeste si:
Alin Niculae are in plan 600 apartamente pe un fost teren Prospectiuni
Patronul Oscar Downstream...

Masurile de restructurare a activitatii Prospectiuni au fost implementate de Euro Insol inca din perioada de observatie, imediat dupa preluarea mandatului de administrator judiciar in data de 5 aprilie 2016.

”Ca efect al acestor masur, cifra de afaceri a crescut cu 65%, iar pierderile societatii s-au redus cu 95%. Astfel, de la o pierdere de 23,8 milioane lei in semestrul I 2016 s-a ajuns la o pierdere de doar 1,2 milioane in semestru I 2017, cu sanse reale de a inchide exercitiul financiar cu profit”, arata Euro Insol.

De la inceputul anului si pana in prezent, Prospectiuni a incheiat contracte de peste 120 milioane lei pe servicii de achizitie date geofizice 2D si 3D si de logging (investigare geofizica in gaura de sonda si perforare) cu Romgaz, OMV Petrom si Amromco.

Societatea estimeaza sa incheie pana la sfarsitul anului si alte contracte, cu o valoare de peste 130 milioane lei. Pentru a-si onora aceste contracte, Prospectiuni angajeaza pana la sfarsitul anului peste 1.000 de specialisti si muncitori, urmand ca numarul total al salariatilor sa depaseasca 1.500.

Citeste si:
2012 - Insolventa Hidroelectrica, cea mai profitabila companie de stat
2012 - Insolventa...

Prospectiuni este o companie 100% romaneasca, care activeaza de peste 65 de ani pe piata de servicii geologice si geofizice.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri