Janssen activeaza in peste 100 de tari din intreaga lume. Compania are 21 de centre de cercetare si dezvoltare la nivel global, 8 dintre acestea fiind situate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (regiunea EMEA) alaturi de 9 unitati de productie.

La nivel global, in perioada 2009-2014, compania a lansat 14 medicamente noi, iar 11 dintre terapiile din portofoliul sau sunt incluse pe Lista de medicamente esentiale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Totodata, planurile globale ale companiei Janssen vizeaza lansarea a 10 noi tratamente si vaccinuri pana in anul 2019. Compania activeaza intr-o industrie in care procesul de cercetare si dezvoltare al unui tratament nou dureaza aproximativ 12 ani, iar costurile pot depasi pragul de 1,25 de miliarde de dolari pentru o terapie.

„Pe termen lung, ne propunem sa continuam investitiile in aria onco-hematologiei pentru ca dorim sa aducem inovatii pentru acele afectiuni care afecteaza populatii reduse de pacienti si pentru care, in acest moment, nevoia de tratament inca nu este acoperita. Ne dorim ca pacientii romani sa beneficieze de aceleasi oportunitati in ceea ce priveste accesul la medicamente precum orice alt cetatean din Uniunea Europeana”, a declarat Christian Rodseth, managing director al Janssen Romania.

In acelasi timp, Janssen sustine implementarea registrelor electronice de pacienti, in special in domeniul oncologiei, si colaboreaza cu experti si lideri din domeniul sanatatii. Aceste eforturi s-au concretizat in proiecte de succes in tari precum Italia si ar putea fi aplicate si in Romania.