Investitia necesara acestei extinderi, ce ar urma sa aiba loc in urmatorii zece ani, se ridica la 300 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei. Pana in prezent, dezvoltatorul imobiliar Baneasa Developments a dezvoltat un proiect mixt office-retail-rezidential in nordul Bucurestiului, pe un teren de 224 de hectare. Preluarea terenului din domeniul public al statului printr-un contract ”incheiat cu incalcarea prevederilor legale”, potrivit rechizitioriului procurorilor, i-a adus omului de afaceri Gabriel Popoviciu, care controleaza Baneasa Developments, o condamnare definitiva de 7 ani de inchisoare.

In ciuda acestor probleme legale, ansamblul ramane in picioare si reprezentantii dezvoltatorului au comandat KPMG un studiu prin care sa determine potentialul de dezvoltare viitoare. Baneasa Developments opereaza in prezent cel mai mare centru comercial din Bucuresti, pe o suprafata de peste 80.000 mp si cu 364 de magazine.

In ultimii zece ani, compania a investit circa 165 milioane de euro in dezvoltarea zonelor comerciale, care au stat la baza dezvoltarilor ce au urmat in zonele inconjuratoare din nordul Bucurestiului. Anul trecut, veniturile Baneasa Developments, compania controlata de Gabriel Popoviciu, au depasit 49 de milioane de Euro, profitul net situandu-se la circa 16 milioane euro.