Decathlon, retailer european de articole sportive, a inaugurat primul centru logistic din Sud-Estul Europei, situat in Romania, care va aproviziona trei tari din Europa de Sud-Est: Romania, Bulgaria si Grecia. Spatiul are o suprafata totala de 29.000 metri patrati, o capacitate de aprovizionare de cel putin 30 de magazine si a necesitat o investitie de 4 milioane de euro.

Depozitul este situat in Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, va avea in stoc peste 1.500.000 de articole sportive, iar zilnic vor fi livrate intre 50.000 si 180.000 produse, in functie de sezon si comenzi, spun reprezentantii Decathlon. Decizia de a concentra operatiunile logistice in Romania are de-a face cu vanzarile si surprafata de metri patrati pe care retailerul le detine pe plan local, comparativ cu tarile invecinate.

Astfel, in Romania Decathlon detine in prezent 20 de magazine si va incheia anul cu 22, doua locatii urmand a se deschide in Piatra-Neamt si Buzau, in timp ce in Bulgaria detine 6 unitatati, iar primul magazin din Grecia urmeaza sa se deschida la sfarsitul anului viitor.

Suma investita in crearea primului centru logistic din Romania se ridica la circa 4 milioane euro, iar lucrarile de proiectare si amenajare au durat aproximativ 7 luni. Centrul logistic a fost construit de o companie externa cu care Decathlon Romania a incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de treizeci de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru alti zece ani. De asemenea, retailerul de articole sportive intentioneaza ca in urmatoarele 36 de luni sa extinda suprafata spatiului logistic cu alti 10.000 de metri patrati.

“Inaugurarea spatiului logistic Decathlon accentueaza rolul Romaniei la nivel regional si este parte din strategia de dezvoltare a retelei nationale comerciale si de distributie. Decizia de a construi acest centru in Romania a fost una fireasca, determinata de potentialul de crestere local si de interesul pentru sport, manifestat de tot mai multi romani. Astfel, in cadrul depozitului, am pus la dispozitie circa 200 de locuri de munca pentru persoanele din Bucuresti si din localitatile din vecinatatea capitalei, iar pana la finalul anului 2018 ne propunem sa dublam numarul angajarilor, urmand ca acesta sa creasca de la an la an”, a declarat Gregory Richarte, Director Logistica.

Pe langa aprovizionarea celor 30 de magazine, dintre care reteaua nationala formata din 20 de spatii comerciale, centrul logistic va livra si produsele solicitate in urma comenzilor din magazinul online Decathlon, comertul online fiind o componenta importanta in dezvoltarea retailerului.

La nivel local, Decathlon dispune de o retea de 20 de spatii comerciale, iar de la inceputul anului 2017, reteaua a fost dezvoltata cu un nou magazin – centrul comercial din Botosani, cel de-al cincilea din zona Moldovei. De asemenea, in acest an a fost extins si magazinul Decathlon Pallady, care din luna august dispune de o suprafata dublata de 4,200 metri patrati.

La nivel mondial, Decathlon reuneste peste 83.000 de colaboratori, reprezentand 80 de nationalitati. Decathlon comercializeaza peste 39.000 de produse, iar in centrele sale de cercetare isi desfasoara activitatea ingineri aflati in permanenta cautare de solutii si inovatii tehnice pentru a face sportul accesibil tuturor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri