United Romanian Breweries Bereprod si-a crescut productia de bere cu 10% in perioada ianuarie-noiembrie si cifra de afaceri consolidata la nivel de grup cu 12%. Productia nationala a United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a depasit nivelul de doua milioane de hectolitri in perioada ianuarie-noiembrie 2017, ceea ce reprezinta o crestere de 10% comparativ cu nivelul de anul trecut. Totodata, cifra de afaceri consolidata a grupului URBB s-a ridicat la 650 de milioane de lei (brut), cu 12% mai mult fata de rezultatul inregistrat in perioada similara din 2016.

In ceea ce priveste activitatea pe segmentul bere, URBB inregistreaza un ritm de crestere de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rata de crestere anuala la nivelul intregii piete de bere din Romania este estimata la 2-3%, potrivit datelor Asociatiei Berarii Romaniei.

Un rol esential pentru avansul United Romanian Breweries Bereprod (URBB) provine din extinderea capacitatii anuale de productie, de la 2,1 milioane hectolitri, in 2016, la 2,4 milioane in prezent, potrivit reprezentantilor companiei. Cresterea capacitatii de productie reprezinta unul dintre principalii piloni de investitii ai companiei in 2017, an in care URBB a alocat un buget de investitii de peste 10 milioane euro. In plus, compania a crescut numarul de angajati la nivel national cu 10% fata de anul trecut, pana la 775.

United Romanian Breweries Bereprod, URBB, bere, Sachar Shaine

“Performanta noastra pe parcursul acestui an ne va servi drept un punct de referinta pentru viitor, in contextul in care, in 2017, am realizat investitii considerabile care s-au tradus intr-un raspuns excelent la nivelul pietei, reflectat pozitiv si in performanta financiara a companiei. Aceasta crestere puternica, de peste trei ori mai mare decat ritmul pietei, a fost stimulata de mai multi factori, dintre care cei mai importanti sunt imbunatatirea prezentei produselor noastre, exporturile si, mai ales, investitiile realizate in acest an”, explica Shachar Shaine, presedinte United Romanian Breweries Bereprod (URBB).

De asemenea, United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a investit circa 2 milioane euro (aproximativ 20% din bugetul total) in implementarea solutiei de igienizare a dozelor, constand in aplicarea la cald a unei folii de protectie 100% reciclabila dedicata protectiei capacelor cutiilor de bere.

Printre celelalte investitii realizate de United Romanian Breweries Bereprod (URBB) in acest an se numara extinderea portofoliului de bere, prin lansarea unui nou sortiment de bere – SKOL Nepasteurizat, introducerea unei noi forme de prezentare pentru Carlsberg – sticla de 660 de mililitri, cat si extinderea portofoliului de beri comercializate local prin gama Timeles Collection: Grimbergen Ambree, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti. Noile produse s-au alaturat portofoliului URBB de beri speciale precum Guinness, Kilkenny si Weihenstephaner, fiecare brand fiind ales sa fie reprezentativ pentru cate o tara europeana cu traditie in bere. In portofoliul URBB mai sunt prezente marci precum : Tuborg, Tuborg Christmas Brew, Tuborg 0,0% alcool, cidrul Somersby si Granini, pe piata bauturilor racoritoare.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri