Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) a transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisa prin care reclama "gravitatea profunda a lipsei de predictibilitate" pe care mediul de afaceri a resimtit-o in acest an si, mai ales, in ultimele saptamani.

"Dorim sa va semnalam calitatea precara a procesului legislativ din Romania, care in 2017 a fost dominat de folosirea abuziva a ordonantelor de urgenta, de netransparenta si de lipsa de comunicare reala cu mediul de afaceri. Mediul de afaceri are nevoie ca regimurile fiscal si al muncii in Romania sa fie predictibile", se arata in scrisoarea catre presedinte.

In acest sens, Coalitia a lansat apeluri repetate catre Guvern si Parlament ca principiile predictibilitatii si stabilitatii sa fie respectate, spre avantajul economiei romanesti. Avand in vedere situatia economica buna a Romaniei, CDR considera ca modificarile aduse Codului Fiscal, pe care mediul de afaceri nu le-a solicitat, nu trebuie implementate nici fara un studiu serios de impact si nici intr-un termen atat de scurt.

Riscul pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu si lung este ca aceste modificari sa provoace dezechilibre nedorite si inutile economiei romanesti.

CDR a solicitat in mai multe randuri Guvernului sa explice de ce trebuie facute aceste modificari. "Va informam ca mediul de afaceri si societatea romaneasca inca nu au primit rationamentul pentru care Romania face aceste modificari fiscale de la 1 ianuarie 2018. In acelasi timp, CDR a semnalat expres Guvernului ca dezavueaza afirmatiile facute din zona guvernamentala impotriva companiilor straine si romanesti si a bancilor, la nivel general. Romania are nevoie de un climat de afaceri de incredere, in care toti jucatorii economici au un rol benefic si pot colabora si conlucra. Data fiind situatia, consideram ca lipsa de predictibilitate ar putea sa afecteze grav climatul economic romanesc pe termen mediu si lung", concluzioneaza CDR.

Citeste si:
CDR cere Guvernului sa adopte masurile fiscale promise
Coalitia pentru Dezvoltarea...

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri