11 Decembrie 2017

Cantitatea de gaze livrate Europei de Gazprom a depasit deja nivelul record de anul trecut



Gazprom a depasit vineri recordul inregistrat in 2016 privind exporturile de gaze naturale in Europa, livrand pana in 8 decembrie 179,8 miliarde de metri cubi, a anuntat directorul general al gigantului rus, Alexei Miller, transmite Itar-TASS.

"Pe ultima suta de metri ne-am lansat spre un nou record absolut al exporturilor anuale de gaze naturale catre tarile din afara CIS (Comunitatea Statelor Independente). Luand in considerare livrarile pana in 8 decembrie, acestea au ajuns la 179,8 miliarde de metri cubi, mai mult decat intreaga cantitate livrata pe parcursul anului trecut" a spus Miller, scrie Agerpres.

"Precedentul record de 179,3 miliarde de metri cubi din 2016 este deja depasit", le-a declarat jurnalistilor Miller.

Acesta a adaugat: "Gazprom implementeaza in prezent proiectele de constructie a unor gazoducte noi, moderne, extrem de eficiente, pentru a face fata cererii ridicate de gaze rusesti spre Europa".

Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus Gazprom aprovizioneaza Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe via Belarus si Polonia, precum si gazoductul Nord Stream, care face legatura intre Rusia si Germania prin Marea Baltica.



Citeste si