CargoPlanning, start-up iesean care optimizeaza procesul de planificare a transportului de marfa, isi propune sa devina un veritabil marketplace pentru transportatori la nivel european. Lucrurile nu sunt (deloc) simple si urmeaza cativa ani provocatori. Valerica Motoc, sales manager CargoPlanning, ofera perspective asupra business-ului, dar si pareri despre antreprenoriatul romanesc, intr-un an deloc facil economic.

Prioritatile Guvernului pentru incurajarea startup-urilor in Romania? "Am urmarit zona de fonduri, acei "easy money". Ei nu iti ofera insa posibiltiatea sa RISTI. Ca antreprenor, ele nu iti permit decat sa raportezi rezultate care "sa dea bine lor". Partea asta de fonduri este genistionata precar si mi-as dori sa ofere mai multa libertate antreprenorilor, sa isi asume riscuri si Guvernul, alaturi de antreprenori".

Partea birocratica este, de asemenea, ridicata. "Chiar si cand fac o delegatie, trebuie sa scrie unde am fost, cat am cheluit, de ce 30 de lei si nu 50 de lei pe nu stiu ce. Toate aceste chestiuni micute se lungesc, nu mai ai timp sa INOVEZI, sa discuti, sa faci business! Aceste chestiuni micute te obliga sa gandesti mic, ceea ce este gresit".

Split-TVA, o alta "gaselnita" a Guvernului, va mari birocratia in continuare, punand bete in roate IMM-urilor, principalul motor al tarii.

Chiar si asa, Valerica Motoc si echipa din spatele CargoPlanning au planuri mari pentru 2018: "Incepem al treilea an cu un obiectiv clar: sa facem din CargoPlanning prima platforma de transport din Romania si printre primele optiuni pentru companiile din Europa. Motivatia si energia noastra este alimentata si de increderea pe care ne-o acorda partenerii nostri, iar printre companiile care s-au alaturat noua se numara Valvis Holding, detinatoarea marcii de apa Aqua Carpatica.

Afla care vor fi provocarile extinderii internationale ale CargoPlanning, cati clienti au atras, dar si cat economisesc companiile daca apeleaza la acest serviciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri