Carrefour, Leclerc, Auchan si Systeme U au continuat sa comercializeze lapte praf cu salmonella, desi scandalul a izbucnit inca de la inceputul lunii decembrie, iar agentia pentru protectia consumatorului a ordonat retragerea imediata a produselor contaminate. Guvernul acuza Lactalis si retailerii francezi ca au acutizat criza, soldata pana acum cu imbolnavirea a trei copii.

“Este un comportament de neacceptat care trebuie pedepsit”, a declarat Bruno Le Maire, ministrul Economiei. De asemenea, presedintele Macron a dat asigurari ca vor fi aplicate sanctiuni celor responsabili pentru aceasta criza.

Laptele contaminat provine dintr-o fabrica din nordul Frantei, Caron, care ramane inchisa pana cand investigatiile se vor incheia.

La sfarsitul lunii decembrie, grupul francez Lactalis a anuntat retragerea de pe pietele din Franta si din strainatate a 720 de loturi de lapte praf din cauza riscului contaminarii cu salmonela, la doua saptamani dupa ce a retras 625 de loturi din acelasi motiv, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Auchan deschide un...
Citeste si: Auchan deschide un supermarket in mall-ul Liberty Center

Produsele retrase au fost sub marca Picot (lapte praf si cereale pentru copii), Milumel (lapte praf s cereale pentru copii) si Taranis (un amestec de acizi si lapte praf ). Acestea au fost exportate in Europa, Africa si Asia, inclusiv catre România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia si Peru.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a declarat ca Romania nu se afla pe lista de distributie a produselor contaminate cu salmonella.

Sursa foto: Pixabay.com