Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Transgaz a aprobat asocierea cu Regasificadora del Noroeste in vederea participarii in etapa a doua a procesului de achizitie a participatiei de 66% in cadrul operatorului sistemului de conducte de gaze din Grecia, DESFA, se arata intr-un anunt al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Agerpres.

Directorul general al Transgaz a fost mandatat sa negocieze si sa semneze documentele aferente asocierii.

'Intreaga responsabilitate privind incadrarea operatiunii in normele legale aplicabile si in prevederile bugetare aprobate, privind negocierea si semnarea documentelor aferente asocierii, privind organizarea si functionarea asocierii astfel incat sa nu se produca prejudicii companiei si statului roman, apartine conducerii executive si administrative a Transgaz', se arata in document.

In data de 8 ianuarie, operatorul sistemului romanesc de transport si sistem al gazelor, Transgaz, a anuntat ca vrea sa se asocieze cu compania spaniola Regasificadora del Noroeste (Reganosa) pentru a participa la procesul de privatizare a operatorului sistemului de conducte de gaze din Grecia, DESFA.

Reganosa va fi lider de consortiu.

Initial, pe 26 iunie 2017, Transgaz a incheiat un acord de participare impreuna cu francezii de la GRTgas SA, insa aceasta asociere nu a fost calificata in etapa a doua a procesului de privatizare a DESFA, arata documentele publicate de Transgaz.

"La data de 22.09.2017, Fondul (pentru Dezvoltarea Activelor Republicii Elene - n. r.) a anuntat calificarea in etapa a doua a procedurii de achizitie, pe de o parte, a Regasificadora del Noroeste si, pe de alta parte, a unui consortiu format din Snam SpA/Enagas Internacional SLU/ Fluxys SA/ NV Nederlandse Gasunie".

Termenul-limita pentru depunerea ofertelor angajante este 16 februarie 2018. Valoarea tranzactiei este estimata la 400 de milioane de euro.

Aceasta este a doua incercare a statului elen de a privatiza DESFA, dupa ce un acord incheiat anterior cu compania SOCAR din Azerbaidjan a esuat, pe fondul unor neintelegeri legate de tariful la gazele naturale.

DESFA a raportat vanzari de 170 de milioane de euro pentru 2016 si un profit net de 34 de milioane de euro. Valoarea activelor sale fixe este de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri