Bacardi cumpara producatorul de tequila Patron Spirits pentru 5,1 miliarde dolari

Producatorul de bauturi alcoolice Bacardi cumpara Patron Spirits International pentru suma de 5,1 miliarde dolari, intr-o mutare de a-si consolida pozitia pe piata americana, potrivit Reuters.

Tranzactia are loc la cateva zile dupa ce Pernod Ricard a cumparat Avion Tequila si la cateva luni dupa ce Diageo a achizitionat Casamigos, compania producatoare de tequila a lui George Clooney pentru un miliard de dolari.

Analistii estimeaza tranzactia ca fiind de 25,5 ori mai mare decat profitul operational ale Patron si de 7,5 ori mai mare decat vanzarile producatorului, in timp ce Diageo a platit pentru Casamigos de 20 de ori mai mult decat vanzarile acestuia, insa iau in calcul faptul ca Patron este un business mult mai matur, cu vanzari anuale de 675 milioane de dolari pe an fata de cele 50 de milioane anuale obtinute de Casamigos.

Achizitia Patron Spirits este prima mare miscare sub conducerea lui Manesh Madhavan, numit CEO in octombrie. Printre prioritatile acestuia se numara cresterea brandurilor premium pe piata americana, precum si a retelei de distributie la nivel global.

Patron a fost fondat in urma cu mai bine de 25 de ani si printre competitorii sai se numara Avion, Don Julio si Herradura.

Citeste si:
Mediaedge:cia a castigat contul de comunicare al Bacardi, de 200...
Mediaedge:cia a castigat...

Vanzarile globale de tequila au crescut cu 5,1% in 2016, potrivit firmei de research IWSR, in timp ce piata totala de bauturi alcoolice a scazut cu 1,3%. Vanzarile de branduri premium le-au depasit pe cele mass-market, pe masura ce consumatorii se orienteaza catre bauturi cat mai scumpe.

Bacardi a fost fondat in Cuba in 1862 si este recunoscut pentru romul onomin. In prezent detine 200 de branduri si a detinut actiuni minoritare in Patron din 2008.

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri