Ce masuri de redresare a Tarom propune PSD in noul program de guvernare

PSD vrea sa scoata Tarom din impasul in care se afla deja de ani buni. Astfel, potrivit noului program de guvernare 2018-2020, se vrea reinnoirea flotei companiei prin achizitionarea a 27 de aeronave si deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier inspre America sau Asia.

Potrivit noului program de guvernare al PSD, este prevazuta si realizarea unei evaluari riguroase a personalului companiei Tarom, dar si atragerea unui numar cat mai mare de pasageri, scrie Agerpres.

Reinnoirea de urgenta a flotei Tarom prin achizitionarea in rate (leasing) a 27 de aeronave moderne cu un consum scazut de combustibil si poluare fonica cat mai redusa, in perioada 2018 - 2020, uniformizarea flotei de avioane, care ar reduce mult cheltuielile de mentenanta si readucerea departamentului tehnic la acele cote europene si internationale de a asigura mentenanta atat pentru compania TAROM, cat si pentru alte companii din zona, sunt alte masuri prevazute de guvernanti pentru redresarea companiei nationale de transport aerian.

In plus, se prevede implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei si nu prin alte firme din domeniu.

Pe 5 ianuarie 2018, Tarom anunta ca va diminua cheltuielile la 12,7 milioane de lei pe an, in urma optimizarii activitatilor logistice si eficientizarii operatiunilor informatice pentru deservirea pasagerilor.

Citeste si:
Ministrul Transporturilor promite că TAROM va fi salvată de la...
Ministrul Transporturilor...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Anul 2017 nu a fost unul bun pentru Tarom, deoarece la "carma" companiei s-au perindat nu mai putin de cinci directori. Cel de-al cincilea director interimar - si actual - este Wolff Werner-Wilhelm, care a inlocuit-o pe Ileana Daniela Dragne. Aceasta a demisionat pe 15 noiembrie din functie, invocand probleme personale. La randul ei, Daniela Dragne l-a inlocuit pe Florin Susanu, inaintea caruia au mai fost Dan Plaveti si Eugen Davidoiu.

Tarom a intrat intr-un proces de reevaluare si reorganizare, dupa mai multe incidente cu aeronavele companiei si dupa un anunt privind consemnarea de pierderi estimate in 2017 la 207 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri