Consiliul Concurentei are in buget banii necesari pentru realizarea platformei online de monitorizare a preturilor la carburanti, precum si pentru extinderea la nivel national a celei care afiseaza pretul alimentelor, proiecte care trebuie finalizate in acest an pentru a nu pierde finantarea, a declarat, marti, Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei, intr-o conferinta de presa, noteaza Agerpres.

Bogdan Chiritoiu a spus ca institutia a prevazut in buget o suma intre 200.000 si 300.000 de euro pentru ambele proiecte.

Chiritoiu a explicat cum se vor cheltui acesti bani: "Pana acum s-a lucrat gratis. Au fost cei de la GS1, care ne-au furnizat partea de soft, in relatia cu retailerii, si Nielsen, care ne-a furnizat cosul de produse. Deci probabil pe asa ceva se vor duce banii, care este cosul de produse, tipul de consum, la ce produse sa te uiti si care este solutia informatica pentru a te putea cupla la diferite solutii informatice ale retailerilor, ca sa poti sa preiei cu usurinta aceste date si sa ai o interfata prietenoasa".

Aceste platforme vor ramane in proprietatea statului, a adaugat Chiritoiu. "La comertul alimentar avem baza legala sa obligam companiile sa ne furnizeze datele, dar la carburanti nu avem baza legala momentan", a mai spus el.

Potrivit oficialului Concurentei, va urma organizarea unei licitatii publice. Intrebat cand va fi gata proiectul, el a raspuns: "Anul acesta musai, pentru ca altfel pierdem banii. Bugetul este anual, iar, daca nu ai facut plata pana in decembrie, ai pierdut banii. Deci musai trebuie sa fie functional, pentru ca altfel nu putem plati banii".

Consiliul Concurentei a lansat, la finele lunii noiembrie 2016, platforma online "Monitorul preturilor", care ofera posibilitatea cumparatorilor sa compare tarifele la produse alimentare de baza comercializate de catre retaileri. Momentan, preturile se refera doar la magazinele din Bucuresti.

Sursa foto: Consiliul Concurentei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri