Chiritoiu: Platforma online de monitorizare a preturilor la carburanti va fi finalizata anul acesta pentru a nu se pierde finantarea

Consiliul Concurentei are in buget banii necesari pentru realizarea platformei online de monitorizare a preturilor la carburanti, precum si pentru extinderea la nivel national a celei care afiseaza pretul alimentelor, proiecte care trebuie finalizate in acest an pentru a nu pierde finantarea, a declarat, marti, Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei, intr-o conferinta de presa, noteaza Agerpres.

Bogdan Chiritoiu a spus ca institutia a prevazut in buget o suma intre 200.000 si 300.000 de euro pentru ambele proiecte.

Chiritoiu a explicat cum se vor cheltui acesti bani: "Pana acum s-a lucrat gratis. Au fost cei de la GS1, care ne-au furnizat partea de soft, in relatia cu retailerii, si Nielsen, care ne-a furnizat cosul de produse. Deci probabil pe asa ceva se vor duce banii, care este cosul de produse, tipul de consum, la ce produse sa te uiti si care este solutia informatica pentru a te putea cupla la diferite solutii informatice ale retailerilor, ca sa poti sa preiei cu usurinta aceste date si sa ai o interfata prietenoasa".

Aceste platforme vor ramane in proprietatea statului, a adaugat Chiritoiu. "La comertul alimentar avem baza legala sa obligam companiile sa ne furnizeze datele, dar la carburanti nu avem baza legala momentan", a mai spus el.

Potrivit oficialului Concurentei, va urma organizarea unei licitatii publice. Intrebat cand va fi gata proiectul, el a raspuns: "Anul acesta musai, pentru ca altfel pierdem banii. Bugetul este anual, iar, daca nu ai facut plata pana in decembrie, ai pierdut banii. Deci musai trebuie sa fie functional, pentru ca altfel nu putem plati banii".

Citeste si:
Consiliul Concurentei a inceput o analiza a nivelului ROBOR
Consiliul Concurentei a...

Consiliul Concurentei a lansat, la finele lunii noiembrie 2016, platforma online "Monitorul preturilor", care ofera posibilitatea cumparatorilor sa compare tarifele la produse alimentare de baza comercializate de catre retaileri. Momentan, preturile se refera doar la magazinele din Bucuresti.

Sursa foto: Consiliul Concurentei

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lidl își extinde rețeaua din România cu un nou magazin
Setari Cookie-uri