Kaufland Romania va suporta toate costurile de alimentare ale clientilor sai, posesori de vehicule electrice. Masura vine in contextul deciziei Renovatio de a introduce un sistem de tarifare al serviciului de incarcare a masinilor electrice in cadrul retelei e-charge, incepand cu 19 martie 2018. Astfel, din aceasta data, Kaufland Romania va pune la dispozitia clientilor sai carduri de incarcare a masinilor electrice, care asigura gratuitatea alimentarii si sunt utilizabile exclusiv la cele 20 de statii din parcarile magazinelor sale.

Inca din momentul lansarii retelei e-charge, in aprilie 2016, atat Kaufland Romania, cat si Renovatio au suportat costurile incarcarilor pentru utilizatorii de masini electrice, potrivit reprezentantilor Kaufland Romania. Renovatio a anuntat ca incepand cu 19 martie 2018 va introduce un sistem de tarifare al serviciului de incarcare aplicabil statiilor din intrega retea e-charge. Kaufland Romania va achita catre Renovatio toate costurile de incarcare generate de utilizatorii care folosesc acest serviciu.

Statiile de incarcare in cadrul carora alimentarea va fi gratuita sunt amplasate in parcarile magazinelor Kaufland din 18 orase, functioneaza non-stop si acopera nevoile de mobilitate ale posesorilor de vehicule electrice in marile orase, dar si in tranzit, pe coridoarele principale ce traverseaza Romania: Constanta – Bucuresti – Sibiu – Timisoara – Arad (finalizat in 2016); Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Targu Mures – Cluj-Napoca – Oradea (finalizat in 2017). Cardurile de incarcare Kaufland pot fi ridicate gratuit de la Biroul de Informatii din magazinele prevazute cu parcari ce ofera solutii de incarcare pentru vehiculele electrice.

In prezent, cele 20 de magazine Kaufland Romania dotate cu statii de incarcare a masinilor electrice se afla in:

 • - Arad – Calea Aurel Vlaicu, nr. 139-151 (statie Normal Charge)
 • - Timisoara – str. Damaschin Bojinca, nr. 4 (Fast Charge)
 • - Timisoara – magazinul de pe str. Mihail Kogalniceanu, nr. 11-14 (statii Fast Charge + Normal Charge)
 • - Deva - magazinul de pe Calea Zarandului, nr. 67 (statii Fast Charge + Normal Charge)
 • - Sebes – magazinul de pe str. Mihai Viteazul, nr. 13 (Normal Charge)
 • - Sibiu – magazinul de pe sos. Alba Iulia, nr. 40 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Ramnicu Valcea - magazinul de pe str. Barajului, nr. 32-34 (Normal Charge)
 • - Pitesti - magazinul de pe str. Exercitiu, nr. 216 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Ploiesti – magazinul de pe Bdul Republicii, nr. 138 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Bucuresti – magazinul de pe str. Barbu Vacarescu, nr. 120-144 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Bucuresti – magazinul din cartierul Basarab, de pe Bd. Orhideelor, nr. 46 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Constanta – magazinul din cartierul Obor, de pe Bdul. 1 Dec. 1918, nr. 21 (Normal Charge)
 • - Iasi - magazinul din cartierul Alexandru cel Bun, de pe str. Pavlov, nr. 14 (Normal Charge)
 • - Cluj-Napoca – magazinul din cartierul Marasti, de pe str. Fabricii nr. 12 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Alba Iulia – magazinul de pe Calea Motilor (Normal Charge)
 • - Brasov - magazinul de pe str. Avram Iancu, nr. 62 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Targu Mures – magazinul de pe str. Gheorghe Doja, nr. 64-68 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Oradea – magazinul de pe Bdul Borsului, nr. 6 (Fast Charge + Normal Charge)
 • - Turda – magazinul de pe str. Calea Victoriei, nr. 39 (Normal Charge) – in functiune incepand cu sfarsitul lunii martie 2018
 • - Sighisoara - magazinul de pe str. Mihai Viteazu (Normal Charge) – in functiune incepand cu sfarsitul lunii martie 2018

Incepand cu 2018, Kaufland Romania si Renovatio au demarat procesul de dezvoltare a retelei de statii de incarcare pe doua noi coridoare, Bucuresti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj – Timisoara si Bucuresti – Buzau – Focsani – Bacau – Suceava – Iasi, in paralel cu extinderile din marile orase.
Statiile de incarcare rapida aflate in parcarile Kaufland permit alimentarea majoritatii vehiculelor electrice in mai putin de o ora (0% - 80% din capacitatea bateriei). In prezent, 12 din cele 20 de puncte de alimentare ofera solutii de incarcare rapida, numarul acestora fiind in continua crestere, potrivit reprezentantilor Kaufland.

Statiile deservesc toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, atat pentru standardele de incarcare rapida, in curent continuu, (CHAdeMO si CCS) la o putere de maxim 50kW, cat si pentru incarcare in curent alternativ (type 2) la o putere de maxim 22kW.

Piata masinilor electrice este in crestere; in 2017, ponderea masinilor electrice si hibrid in totalul vanzarilor de autovehicule noi a atins 2,2%, numarul acestora ajungand la 2.811 unitati, in crestere cu 136,7% fata de anul anterior, potrivit datelor facute publice de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA) in ianuarie 2018. Kaufland Romania are o flota de 26 de automobile electrice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri