Merck Group, unul dintre cei mai importanti producatori de tratamente pentru fertilitate si boli endocrinologice, a investit in anul 2017, la nivel mondial, 2,1 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare. Compania estimeaza o crestere de 8% a cifrei de afaceri pentru finalul anului 2018, iar la nivel mondial o crestere de 2,8% a afacerilor.

„Alocam o mare parte din resursele companiei in cercetare si dezvoltare. Doar in 2017 am investit 2,1 miliarde de euro in dezvoltarea unor alternative de tratament mai bune. In septembrie 2017 am primit aprobare pentru doua tratamente noi, unul pentru pacientii cu scleroza multipla si celalalt pentru cei cu cancer de piele”, spune Schalk Opperman, general manager al diviziei Biopharma, Merck Romania.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, milioane de cupluri sufera din cauza infertilitatii. Insa in ultimii 20 de ani, datorita dezvoltarilor companiei Merck, s-au nascut mai mult de 2,5 milioane de copii.

„In plus, in 2014 am intrat in domeniul tehnologiilor in fertilitate. Ne dorim sa le simplificam cat mai mult viata cuplurilor si persoanelor care isi doresc sa faca un copil. Am inteles ca, din moment ce fiecare pas pe care il fac in cabinetul medicului specialist joaca un rol esential in marirea sanselor de succes, tehnologiile inovative chiar pot constitui o diferenta importanta. De aceea, acum combinam din ce in ce mai mult portofoliul nostru de medicamente cu cele mai noi tehnologii, astfel incat sa crestem nivelul de standardizare, automatizare si excelenta in tratamentul asistat”, mai spune Schalk Opperman.

50.000 de angajati la nivel global si o crestere de 50% a numarului de angajati din Romania

In cei 350 de ani de activitate, compania a ajuns sa fie unul dintre liderii din domeniul stiintei si tehnologiei, generand contributii majore in cercetare si dezvoltare. Azi, in intreaga lume, nu mai putin de 55 de milioane de oameni folosesc zilnic medicamente din portofoliul Merck, pentru producerea carora lucreaza 53.000 de angajati, din 66 de tari. In Romania, in ultimele 18 luni, numarul angajatilor a crescut cu 50%.

Citeste si:
O romanca gestioneaza activitatile unui gigant farma pe 3 continente
Tanara din Romania ce...

Merck este o companie farmaceutica si chimica, fondata in Darmstadt, Germania, in 1668.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce vanzari au marii producatori de medicamente inovatoare in Romania