Clinica integrata de neurologie Neuroaxis din Bucuresti lanseaza centrul pentru diagnosticarea si tratarea epilepsiei care va reuni o echipa de 6 specialisti din domeniul epileptologiei si neurochirurgiei, dar si aparatura de depistare a focarelor epileptice in vederea tratarii acestei boli. Centrul va functiona in sectorul 1, in cadrul clinicii Neuroaxis si va oferi consultatii medicale, investigatii imagistice (in parteneriat), teste genetice, solutii de tratament (medicamentos si/sau neurochirurgical) dar si consiliere juridica, in privinta drepturilor si restrangerilor legale asociate acestei afectiuni.

”Motivul pentru care am ales sa cream un centru dedicat diagnosticarii si tratarii epilepsiei este pentru ca am vrut sa oferim pacientilor toata gama de servicii in acelasi loc, intr-un mediu profesional si placut, pentru a-i ajuta sa duca o viata normala si chiar sa se vindece. Tratamentul medicamentos ajuta in 60-70% din cazurile diagnosticate, pentru ceilalti pacienti fiind disponibile alte variante de control al bolii sau chiar vindecare. Experienta ne-a dovedit ca exista solutii medicale sau chirurgicale care au ca efect controlul complet al crizelor si chiar vindecarea bolii, atata vreme cat se face o diagnosticare precisa, o localizare corecta a zonei afectate precum si o complianta adecvata la indicatiile medicale”, a precizat dr. Ioana Mindruta, medic neurolog epileptolog in cadrul clinicii de neurologie Neuroaxis.

In centrul din cadrul Neuroaxis, pacientii au la dispozitie un call-center dedicat lor, unde pot suna pentru a raporta evenimente legate de afectiune si pentru consiliere de specialitate, de asemenea acestia pot anunta daca au reactii adverse ale medicatiei, pot afla detalii cu privire la investigatii sau sunt ghidati in procesul de diagnostic si monitorizare.

”Epilepsia afecteaza deopotriva femei si barbati, copii si adulti, iar in Romania continua sa fie boala despre care nu se vorbeste. Manifestarile in crizele epileptice sunt extrem de variate si uneori impresionate, iar faptul ca pot surveni oricand, face din pacientul diagnosticat cu aceasta afectiune un individ ingradit social. Acesta este motivul pentru care am conceput acest centru dedicat diagnosticarii si tratarii epilepsiei”, a declarat Dr. Dan Mitrea, medic neurolog si Director Medical la Neuroaxis.

In Romania, epilepsia afecteaza 200.000-250.000 de oameni, insa exista si un procent important de pacienti care raman nediagnosticati sau poarta un diagnostic gresit de epilepsie. Dintre pacientii corect diagnsoticati, aproximativ 30-40% au epilepsie farmacorezistenta, astfel ca au nevoie de tratamente eficiente, de cele mai multe ori chirurgicale si, de o monitorizare adecvata a bolii.

In primele 8 luni de functionare, aproape 10% dintre pacientii clinicii au fost diagnosticati cu epilepsie sau au primit tratament pentru aceasta afectiune.

Clinica Neuroaxis a fost inaugurata in luna septembrie 2017 si pana in prezent a totalizat un numar de 1.300 de pacienti. Cinica ofera toata gama de servicii medicale specializate din neurologie, de la epilepsie, tulburari de somn, tulburari de miscare, demente, boli auto-imune neurologice, la neuropatii sau alte afectiuni ale sistemului nervos periferic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri