Foodwise Marketing este agentia specializata in marketing strategic si furnizare de continut creativ pentru industria de food&beverages, apartinand grupului de comunicare Hello. Lansata in 2015, Foodwise Marketing a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro, in crestere cu 7% fata de anul anterior.

Foodwise Marketing ofera servicii de comunicare strategica atat pentru clienti din retail, cat si din HoReCa din nise precum: bere, vin, produse lactate, congelate. Cei mai mari clienti ai agentiei sunt: Ursus Breweries, Friesland Campina, Hallewoord Wines si City Grill.

Cum difera serviciile oferita clientilor din retail fata de cele pentru HoReCa? “Referinta este consumatorul, iar asteptarile si cerintele atat clientilor din retail, cat si din HoReCa, indiferent cat de prezenti sunt pe unul sau ambele canale, sunt de intalnire cat mai relevanta cu consumatorul. In momentul de fata vorbim de concepte precum immersive marketing sau employer branding, care adreseaza ambele canale, dar lucrurile sunt intr-o continua schimbare si necesita flexibilitate din partea brandurilor”, spune Cristina Pirlitu.

Consumatorul devine din ce in ce mai foodie, mai atent la componenta etica a bradurilor. Este interesat sa caute experiente si experimente in zona asta, e mult mai atent la eticheta in zona de retail, dar si etica se transforma intr-o premiumizare a brandului, nu mai poti face business in 2018 fara sa ai in ADN-ul brandului tau acest spirit etic, care incepe din produs, nu e vorba de comunicare, ci de cum te manifestezi tu ca brand in comunitate, cum vorbesti cu consumatorii si ce experiente oferi.

6 reguli de urmat ca sa fii...
Citeste si: 6 reguli de urmat ca sa fii un lider mai bun

- Marilena Istratescu, Foodwise Marketing -

Cum incearca jucatorii din FMCG sa vina in intampinarea acestor nevoi a consumatorului? “Sunt comportamente diverse, exista loc spatiu de joaca suficient de mare, vorbim de adaptabilitate si raportare constanta la consumator. Vedem comunicari in care consumatorul devine contributer, este implicat in povestea brandului, dar nu oricum, ci intr-o conversatie de la egal la egal. Capata diverse roluri, dar nu mai este doar un purtator de card sau de cos”, explica Cristina Pirlitu.

Cum a evoluat portofoliul clientilor Foodwise Marketing, spre ce servicii se indreapta acestia, proiectele si planurile agentiei, aflati din emisiunea Profesionistii in Retail.

6 trucuri pe care orice lider...
Citeste si: Trucuri pe care liderii trebuie sa le aplice pentru o echipa puternica