Grupul Rompetrol, controlat de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, a intrat in vizorul unui potential investitor american, potrivit unei surse apropiate negocierilor care a declarat pentru G4Media.ro.

Investitorul american este reprezentat de Don Laguardia, un specialist in investitii pe pietele emergente.

Articolul publicat mentioneaza ca Laguardia va veni saptamana viitoare in Romania pentru discutii privind preluarea pachetului majoritar Rompetrol.

Tranzactia prin care KazMunaiGaz urma sa vanda pachetul majoritar al Rompetrol catre compania chineza China Energy Fund Committee (CEFC) a intrat in impas dupa ce fondatorul CEFC a fost arestat in China pentru acuzatii de coruptie, iar compania planuieste sa-si vanda toate proprietatile imobiliare pe plan global.

De asemenea, in eventuala tranzactie privind preluarea pachetului majoritar al Rompetrol ar urma sa joace un rol si o agentie a guvernului federal al SUA. Este vorba despre The Overseas Private Investment Corporation (OPIC), o agentie care sprijina investitorii americani sa gestioneze riscurile investitiilor din pietele emergente. In plus, presedintele OPIC a semnat in luna ianuarie un memorandum de intelegere cu autoritatile din Kazahstan, tara de origine a KazMunaiGaz, actualul actionar majoritar al Rompetrol.

Citeste si:
Statie de carburanti inaugurata la Chisinau de Rompetrol
Statie de carburanti...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Tranzactie in fashion: discounterul polonez Pepco se vinde
Setari Cookie-uri