Medicover, companie internationala de servicii de sanatate si diagnostic listata la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a prezentat astazi raportul interimar pentru primul trimestru al anului 2018. Medicover a raportat o crestere a veniturilor de 14,1% comparativ cu perioada similara din anul trecut, pana la 161,9 milioane euro, iar pe piata din Romania veniturile grupului au crescut in primul trimestru al acestui an cu 19,1% pana la 21,2 milioane de euro.

„Anul 2018 a inceput favorabil, cu o crestere a veniturilor organice de 14,1% si o evolutie a EBITDA de 13,6%. Polonia si Romania sunt pietele cu cea mai rapida crestere, toate liniile de business avand o evolutie pozitiva, sprijinita si de conditiile de piata stabile”, a precizat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, in primul trimestru al anului Divizia de Servicii Medicale a inregistrat o crestere a veniturilor de 19% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 80,3 milioane de euro si un un plus de 52.000 de abonati comparativ cu finalul anului 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri de 84,4 milioane de euro, cu 9,9% mai mari.

Pe piata din Romania veniturile grupului au crescut in primul trimestru al acestui an cu 19,1% pana la 21,2 milioane de euro, fata de valoarea de 17,8 milioane euro raportata in perioada similara a anului trecut. Veniturile obtinute in Romania reprezinta 13% din rezultatele Medicover, Romania fiind a treia piata ca pondere a veniturilor, dupa Polonia si Germania.

„Synevo Romania este intr-o etapa de extindere teritoriala, care va imbunatati accesul pacientilor la servicii de laborator performante, utilizand tehnologii de ultima generatie. Avem in acest moment 86 de centre de recoltare, ceea ce ne confera o prezenta puternica in 34 de localitati din 26 de judete, deservite de peste 1.200 de angajati”, a mentionat Laurentiu Luca, cirector general Synevo Romania.

Medicover Romania este prezenta de peste 22 de ani pe piata serviciilor de sanatate private si dispune de o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara (Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Brasov, Galati, Pitesti, Navodari, Eforie Nord) si un spital generalist in capitala. Despre Synevo Romania. Totodata, Synevo este unul dintre liderii in diagnostic de laborator din Romania si ofera peste 2.000 de tipuri de analize uzuale si avansate in toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. Synevo Romania administreaza o retea nationala de 16 laboratoare si 86 de centre de recoltare a probelor biologice si realizeaza peste 13 milioane de teste pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri