Tranzactie: Salesianer Miettex, companie de curatare comerciala si inchiriere textile, achizitioneaza Promar Textil din Brasov pentru 5 mil. euro

Salesianer Miettex, companie austriaca lider de piata pe segmentul spalatoriilor comerciale din Europa Centrala si de Est, achizitioneaza compania S.C. Promar Textil din Brasov si brandul acesteia, Kromatic. Investitia se ridica la peste 5 milioane de euro si face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei pentru a acoperi la nivel national teritoriul Romaniei cu serviciile sale.

Salesianer activeaza in domeniul serviciilor de curatare profesionala si inchiriere a articolelor textile pentru domeniile medical, Horeca si industrie. In anul 2007, compania intra pe piata din Romania prin inaugurarea spalatoriei din Bucuresti, iar in 2014 compania a lansat o noua fabrica Vestul tarii, la Oradea.

Achizitia Promar Textil din Brasov inseamna extinderea Salesianer Miettex in judetele Brasov, pe langa Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna si Mures.

“La ora actuala, prin noua achizitie ne crestem capacitatea cu aproximativ 25% si vom acoperi 80% din teritoriul tarii, putand dezvolta sinergii la nivel local dar si international, cu celelalte tari din grup prin intermediul tehnologiei RFID (Radio-frequency identification). Aceasta tehnologie permite identificarea automata si in mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informatii cu privire la trasabilitatea textilelor. In toate aceste judete (Bv, PH, Sb, Cv, Ms) Salesianer Miettex are deja clienti catre care face livrari, insa, in urma acestei achizitii, vom optimiza logistica, prin integrarea clientilor existenti si contractarea de clienti noi.” a declarat Ec. Adrian Chiorean, Director General pe Romania al Salesianer Miettex.

Dupa achizitie, Salesianer Miettex va avea 300 de angajati in Romania, la Brasov lucrand aproximativ 90 de persoane. Pentru spalatoria din Brasov compania austriaca va face mici imbunatatiri ale fluxului tehnologic, Promar Textil realizand o investitie majora in anul 2014.
De asemenea, familia Moraru, fostii proprietari ai brandului Kromatic, vor colabora cu Salesianer Miettex, impreuna avand in plan sa dezvolte noi proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul RFID si nu numai.

Citeste si:
Liderul spalatoriilor comerciale in ECE: Spitalele din Austria...
Liderul spalatoriilor...

“In 2014, cand am definitivat investitia de la Oradea aveam o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro. Inainte de achizitia de la Brasov am avut ,73 mil. euro, iar acum, impreuna cu fabrica din Brasov vom avea o cifra de afaceri de 10 mil. euro. Estimam ca vom incheia anul 2018 cu 11,5 milioane de euro“ a mai declarat Ec. Adrian Chiorean.

Salesianer Miettex spala acum in Romania 25 tone textile/zi, iar la Brasov se spala 8 tone/zi, deci un total de 32 de tone/zi, aproximativ 2300-2500 kg/ora (echivalentul a peste 6500 masini casnice de spalat zilnic!)

In Romania, compania austriaca are clienti in domeniul hotelier (Hotel Radisson, Hotel Novotel, Garden Inn by Hilton, Hotel President Oradea, Double Tree by Hilton Cluj, Mercure Sighisoara); industrial (Marquardt, Swoboda Hartman, Porsche in industria automotive, Aaylex detinatorii marcii Coco Rico, Agricola Bacau, Heidi Chocolat in industria alimentara; Infomed Fluids, Actavis in industria pharma) si in domeniul medical, diverse spitale private si de stat (Spitalul Matei Bals, Maternitatea Filantropia, Sanador, Medicover, Spitalul Judetean Timisoara, Spitalul Judetean Oradea, Spitalul Municipal Oradea).

La nivel European, Salesianer Miettex igienizeaza 510 tone textile/zi in 9 tari si are 3300 de angajati si peste 30.000 de clienti. Fondata ca afacere de familie inca de la 1916, compania ofera solutii personalizate de inchiriere de articole textile. Activitatea de baza a companiei o reprezinta serviciile complete de inchiriere a articolelor textile pentru hoteluri si restaurante, uniforme de lucru pentru industrie si comert, cat si furnizarea de articole textile pentru domeniul sanitar. La aceasta se adauga textilele pentru incaperi de tip CLEANROOM, produse pentru igiena grupurilor sanitare, cat si carpete lavabile de acces standard si publicitare.

Citeste si:
RCS&RDS anunţă o potenţială tranzacţie cu 4iG pentru vânzarea Digi...
RCS&RDS anunţă o potenţială...

Despre autor

Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri