Clinicile si spitalele au cea mai mare pondere din cifra de afaceri anuntata, 29,4%, respectiv 21,6%, urmate de divizia corporate si laboratoare, cu procente de 20,2% si 17,8%. Aceasta structura include si achizitia Polisano. Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele obtinute sunt in linie cu estimarile initiale si semnificativ peste ritmul de crestere al pietei.

„Urmam strategia de dezvoltare si extindere, iar rezultatele reflecta ceea ce noi am proiectat. Am anuntat deja primele achizitii din acest an, Solomed (trazactie inchisa ieri, 14 mai) si Ghencea Medical Center (tranzactie in curs finalizare) si continuam sa avansam pe acest segment. Avem in vedere o noua serie de proiecte de tip greenfield, dar si dezvoltarea a noi linii de business”, a precizat Mihai Marcu, presedintele si CEO al MedLife.

Pentru 2018, reprezentatii MedLife isi propun sa mentina ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, cresterea proiectata fiind de peste 20% fata de 2017.

Pe langa proiectele de tip green field si achizitii, compania analizeaza posibilitatea unor eventuale investitii limitate in perioada urmatoare pentru extinderea in zonele de proximitate din afara tarii, in Bulgaria, Ungaria si Serbia.

MedLife achizitioneaza inca...
Citeste si: MedLife achizitioneaza 40% din Stem Cells Bank din Timisoara

Incepand cu 2009, grupul MedLife a deschis sau a achizitionat 83 de unitati medicale.