Medicover, unul dintre principalii furnizori privati de servicii medicale si de diagnostic din Romania, a semnat o intelegere pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni din cadrul spitalului Pelican, un furnizor de servicii de sanatate din Oradea. Medicover devine astfel un puternic furnizor de servicii medicale din nord-vestul tarii, zona cu o populatie totala de aproximativ un milion de persoane.

Tranzactia necesita aprobare din partea Consiliului Concurentei.

Intelegerea dintre cele doua companii vizeaza achizitia unui pachet de 80% din operatiunile spitalul Pelican. Valoarea tranzactiei este de 23 milioane de euro, suma care include pretul de achizitie, plata datoriilor, transferul unor active si investitii in zona operationala. Pachetul minoritar de actiuni ramas va fi in continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, acestia urmand sa-si mentina pozitiile in structura administrativ-operationala.

Spitalul Pelican opereaza un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic si alte activitati auxiliare. Fondat in anul 1992 de catre o echipa de medici chirurgi, spitalul Pelican este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de ingrijire medicala din nord-vestul Romaniei. Compania se afla intr-un proces de extindere prin constructia unei noi facilitati cu o suprafata de 4.000 de metri patrati care va aduce un plus de circa 100 de paturi si o unitate dedicata cercetarii. Aceasta constructie va include si spatii de ingrijire de specializare pentru interventii cardiologice sau chirurgie laparoscopica 3D. Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane euro, si EBITDA de 3,7 milioane euro.

Medicover, o companie internationala de ingrijire medicala si diagnostic, listata la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat recent o crestere a veniturilor de 14,1% in primul trimestru al anului 2018, comparativ cu perioada similara din anul precedent, de 161,9 milioane euro. Medicover este prezent in Romania prin reteaua medicala Medicover si prin laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri