Hagen Hoehl, vicepresedinte Retail EMEA Glory Global Solutions, spune ca numerarul reprezinta inca o solutie importanta de plata pentru consumatori, in conditiile in care, desi canalele online de vanzari castiga tot mai mult teren, oamenilor le este inca frica sa foloseasca detaliile cardurilor lor bancare pe internet.

Romanii sunt inca puternic atasati de plata cu numerar, potrivit lui Hagen Hoehl, vicepresedinte Retail EMEA Glory Global Solutions. Desi exista regiuni in Europa care vorbesc despre o societate fara numerar, sunt alte zone care au un puternic atasament fata de aceasta modalitate de plata. Este insa numerarul o modalitate scumpa de plata?

”Cred ca este un mit ca numerarul este scump, el este situat, comparabil cu diverse alte canale de plata care exista in prezent, undeva la mijloc. Exista tranzactii mai ieftine, cum ar fi debitul direct din contul bancar, care este o tranzactie bancara foarte usor de realizat, automata si avem tranzactii foarte scumpe, precum Paypal. Chiar daca Paypal este o tranzactie gratuita pentru tine, ca utilizator, celalalt plateste o taxa mare, iar Paypal din asta traieste. Cred ca numerarul are un pret si putem avea tehnologie, pe care o aratam aici, care poate reduce acest pret, astfel incat numerarul sa devina una dintre cele mai ieftine tranzactii din lume”, spune Hagen Hoehl, vicepresedinte Retail EMEA Glory Global Solutions.


Aflati mai multe detalii despre tendintele din retail, legatura dintre acestea si plata cash si solutiile tehnologice care exista pe piata de retail in interviul video de mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri