Hagen Hoehl, vicepresedinte Retail EMEA Glory Global Solutions: Romanii iubesc banii cash. Numerarul nu este mort

Hagen Hoehl, vicepresedinte Retail EMEA Glory Global Solutions, spune ca numerarul reprezinta inca o solutie importanta de plata pentru consumatori, in conditiile in care, desi canalele online de vanzari castiga tot mai mult teren, oamenilor le este inca frica sa foloseasca detaliile cardurilor lor bancare pe internet.

Romanii sunt inca puternic atasati de plata cu numerar, potrivit lui Hagen Hoehl, vicepresedinte Retail EMEA Glory Global Solutions. Desi exista regiuni in Europa care vorbesc despre o societate fara numerar, sunt alte zone care au un puternic atasament fata de aceasta modalitate de plata. Este insa numerarul o modalitate scumpa de plata?

”Cred ca este un mit ca numerarul este scump, el este situat, comparabil cu diverse alte canale de plata care exista in prezent, undeva la mijloc. Exista tranzactii mai ieftine, cum ar fi debitul direct din contul bancar, care este o tranzactie bancara foarte usor de realizat, automata si avem tranzactii foarte scumpe, precum Paypal. Chiar daca Paypal este o tranzactie gratuita pentru tine, ca utilizator, celalalt plateste o taxa mare, iar Paypal din asta traieste. Cred ca numerarul are un pret si putem avea tehnologie, pe care o aratam aici, care poate reduce acest pret, astfel incat numerarul sa devina una dintre cele mai ieftine tranzactii din lume”, spune Hagen Hoehl, vicepresedinte Retail EMEA Glory Global Solutions.


Aflati mai multe detalii despre tendintele din retail, legatura dintre acestea si plata cash si solutiile tehnologice care exista pe piata de retail in interviul video de mai jos.

Citeste si:
O bancă din România anunță era ”Viața fără CA$H”: fără numerar la...
O bancă din România anunță...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri