In primul trimestru al acestui an, valoarea totala a medicamentelor eliberate catre pacienti in Romania s-a ridicat la 3,78 miliarde lei, in crestere cu 17,3% fata de trimestrul 1 din 2017, crestere datorata in special contractelor cost-volum- rezultat, care au inregistrat cresteri mai mari. Vezi in continuare care au fost cele 20 de companii cu cele mai mari vanzari in Q1 2018, potrivit studiului Pharma & Hospital Report realizat de Cegedim.

Pe segmente, ratele de crestere in lei au fost de 21,2% pentru Rx in farmacii, 13,2% pentru OTC in farmacii si 5,0% pentru spitale.

In privinta evolutiei principalelor grupe terapeutice, in ultimele 12 luni se evidentiaza cresteri in volum peste media pietei in cazul medicamentelor destinate sistemului digestiv si metabolism (9,2%), sistemului nervos (7,7%) si al celor destinate sistemului respirator (7,3%). Sub media pietei au fost medicamentele anti-infectioase sistemice, care au scazut in volum cu 0,3%, cele antineoplazice si imunomodulatoare care au crescut cu 2,9%, cele din sistemul musculo-scheletic (4,1%) si cele pentru sistemul cardiovascular (6,0%).

Top 20 companii farma in functie de valoarea vanzarilor

Top 20 companii farma in functie de valoarea vanzarilor

Totodata, in primul trimestru din 2018, volumul total al medicamentelor eliberate catre pacienti s-a ridicat la 154,2 milioane cutii, in crestere cu 6,6% fata de trimestrul 1 din 2017, crestere sustinuta atat de canalul de retail 6,6 % cat si de spital care a inregistrat un avans de 7,2%. Pe segmente, ratele de crestere in volum au fost de 6,9% pentru Rx in farmacii si 6,2% pentru OTC in farmacii.

Top 20 companii farma in functie de numarul de unitati vandute

Top 20 companii pharma cu cele mai mari vanzari in Q1 2018

In valoare, in ultimele 12 luni se evidentiaza cresteri peste media pietei in cazul medicamentelor destinate sistemului digestiv si metabolism (17,4%) si in cazul celor destinate sistemului musculo-scheletic (13,8%). Sub media pietei s-au situat medicamentele pentru sistemul nervos central (6,4%), antineoplazice si imunomodulatoare (10,7%), anti-infectioase sistemice (11,0%) si cele destinate sistemului respirator (11,4%). Medicamentele pentru sistemul cardiovascular, reprezentand peste un sfert din volumul pietei totale au crescut cu 9,7%.

Sursa foto: Shutterstock / PhotoStock10

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri