Odata cu achizitia celor sase companii, echipei Alexandrion Group i se alatura alti 200 de angajati, preluand unul dintre jucatorii aflati in top 10 producatori de vinuri din Romania si al doilea cel mai mare exportator de vinuri. Halewood detine peste 200 de hectare de vita de vie si produce circa 5 milioane de litri de vin anual. De asemenea, odata cu achizitia business-urilor de vinuri, Alexandrion Group a preluat hotelul Rhein din Azuga, precum si Conacul Urlateanu.

In urma tranzactiei, Alexandrion Group devine unul dintre cei mai puternici si competitivi jucatori de pe piata romaneasca de vinuri si bauturi spirtoase. Grupul Halewood, prezent in Romania din 1987, si-a dezvoltat un portofoliu de inalta calitate de vinuri premiate, printre care si spumantul Rhein, bautura oficiala a Casei Regale.

“Alexandrion Group a devenit astazi, oficial, unul dintre cei mai mari jucatori ai industriei romanesti, cu un portofoliu premium, produse si servicii de inalta calitate, cu care poate accesa orice piata internationala. Asa cum am mai spus, suntem o companie cu traditie, extrem de atenta si selectiva cu brandurile pe care le adaugam in portofoliul nostru. Avem incredere in calitatea dovedita in timp de Halewood si suntem incantati sa le oferim acum consumatorilor nostri o selectie de vinuri premiate”, a declarat Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.
In urma achizitiei, Alexandrion Group planuieste inclusiv investitii viitoare in directia cresterii celor sase companii.

Grupul Alexandrion este liderul industriei de bauturi spirtoase din Romania, cu un portofoliu important de branduri care acopera toate segmentele pietei. Achizitia celor sase companii din cadrul Halewood reprezinta o noua etapa in strategia de dezvoltare si extindere pe plan local si international.

Patru tendinte pentru 2019 in...
Citeste si: Patru tendinte pentru 2019 in lumea afacerilor

Alexandrion Group este lider in productia si distributia de bauturi alcoolice din Romania. Grupul este format din Distileriile Alexandrion si Distileriile SABER 1789, care, impreuna, inglobeaza o istorie de peste 200 de ani in industria locala a bauturilor spirtoase si au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din Romania, recunoscute atat pe plan intern, cat si international pentru calitatea si rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de bauturi spirtoase cerute pe piata, inclusiv bauturi traditionale romanesti si produse internationale.

Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* si 7*, Alexandrion 100, editie speciala dedicata Centenarului, faimosul vinars Brancoveanu XO, VS si VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar si alte produse care au asigurat companiei pozitia de lider pe piata bauturilor spirtoase si traditionale din Romania.

Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon si Alexander Gin) au intrat in portofoliul companiei, prin achizitie, la inceputul anilor 2000.

Una din cinci companii a...
Citeste si: Cate companii redirectioneaza 20% din impozitul pe profit?