Cooks Global Foods (CGF) este o companie neo-zeelandeza, proprietara marcii Esquires Coffee (cu exceptia Australiei si Noii Zeelande), care opereaza pe 12 piete internationale. Esquires Coffee intra pe piata din Romania prin intermediul unui francizor local cu experienta pe piata de cafea, care va fi sprijinit de Directorul General din Irlanda, responsabil pentru business-ul european. Francizorul ales de Cooks Global Foods detine si drepturile de dezvoltare ale francizei in Moldova.

"Vrem ca Esquires Coffee sa fie pozitionata ca prima alegere in preferintele bucurestenilor, sa reprezinte cafeneaua unde regasesc un gust unic, obtinut numai de artizanii de cafea, grija pentru mediu si dezvoltare responsabila, o locatie care reflecta valorile comunitatii, pe scurt o experienta bogata si relaxata a unui boutique responsabil de cafea high-quality”, a declarat Mihaela Chiorpec, Director Operational Esquires Coffee Romania.

In ultimii ani, dezvoltarea dinamica a pietei de cafea a dus la rafinarea gusturilor consumatorilor romani. Aparitia boutiq-urilor de cafea si succesul acestora au determinat marii jucatori de pe piata cafenelelor din Romania sa se orienteze catre livrarea de produse din ce in ce mai calitative.

Segmentul coffee shop-urilor de brand a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 30% in 2017 si de 18% in 2016, avand cea mai mare crestere procentuala din Europa in ultimii doi ani.

5 To Go a ajuns la 100 de...
Citeste si: 5 To Go, 200 de francize pana la finalul lui 2020

Sursa foto: Shutterstock.com