In multe cazuri, medicamentele inovatoare ofera o oportunitate nu numai de a imbunatati rezultatele pacientului, ci si de a reduce costurile viitoare cu asistenta medicala. De aceea, mai multe tari au introdus mecanisme specifice pentru a facilita accesul la medicamente inovatoare si au infiintat fonduri speciale, precum Fondul pentru medicamente inovatoare din Italia sau Fondul pentru medicamente pentru tratarea cancerului din Marea Britanie, care pot fi luate drept exemple pentru sistemul de sanatate din Romania.

Primii 20 de jucatori din industria de medicamente au vanzari de aproape 9,5 miliarde de lei, ceea ce corespunde unei cote de 67% din piata totala, arata datele Cegedim – Pharma & Hospital Report. Vezi in continuare ce afaceri au marii jucatori din industria farmaceutica in Romania si care sunt ariile terapeutice cele mai profitabile pentru acestia.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock / Photography JB