Affidea, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale de diagnostic imagistic, a ajuns la un acord cu reteaua de servicii medicale private Regina Maria pentru transferul a 4 centre Hiperdia. Acordul prin care Regina Maria devine proprietar unic al acestor centre a fost semnat ca urmare a implementarii de catre Affidea a deciziei Consiliului Concurentei.

Cele patru centre Hiperdia care apartin acum retelei de sanatate Regina Maria sunt Hiperdia Arad, Orastie, Cluj Observatorului si Cluj Medicala 3. Transferul acestor centre a fost efectuat in conformitate cu cerintele si termenele stabilite de catre Consiliul Concurentei in 2017. Centrele vor trece printr-un proces de rebranding imediat, adoptand brandul ReginaA Maria.

Referitor la aceasta tranzactie, Radu Gorduza, CEO al Affidea in Romania, a precizat: „Decizia este in deplin acord cu directiile stabilite de Consiliul Concurentei in 2017, odata cu achizitia celor 23 centre Hiperdia de catre Affidea. Vom continua sa investim in cele 36 de centre pe care le avem si, in acelasi timp, ne propunem sa ne extindem serviciile si in alte regiuni ale tarii".

“Piata medicala este departe de a fi consolidata; exista in continuare foarte multe ocazii de crestere prin achizitii, tocmai de aceea urmarim orice oportunitate strategica, aliniata la cerintele noastre de calitate si dezvoltare. Prin alaturarea celor 4 centre, patrundem in doua noi judete, Arad si Hunedoara, si ne consolidam pozitia in Cluj unde, odata cu deschiderea spitalului, vom fi singurul furnizor privat care ofera servicii integrate. Iar reteaua noastra de imagistica ajunge la 18 centre specializate, la nivel national”, a mentionat Fady Chreih, CEO al retelei de sanatate Regina Maria.

La data de 2 iunie 2017, Affidea finaliza achizitia celor 23 de centre Hiperdia, devenind astfel cel mai mare furnizor de servicii medicale de diagnostic imagistic de pe piata medicala din Romania. Pentru aprobarea tranzactiei, Consiliul Concurentei a solicitat prin decizia 24/2017 ca Affidea sa transfere cele patru centre Hiperdia – Cluj Observatorului, Cluj Medicala 3, Arad si Orastie, catre un nou proprietar, pentru a mentine compatibilitatea tranzactiei cu un mediu concurential normal.

In Romania, Affidea furnizeaza servicii de imagistica medicala, medicina nucleara, tratament al cancerului, consultatii medicale si laborator de analize prin cele 36 de centre proprii din 19 judete. Cat despre Regina Maria, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale de pe piata, numarand 50 de locatii proprii, 5 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 2 maternitati, 8 campusuri medicale, 18 centre de imagistica, 21 laboratoare de analize, banca proprie de celule stem si peste 200 de policlinici partenere in tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri