Compania aeriana Singapore Airlines pregateste lansarea celui mai lung zbor comercial fara escala: 19 ore. Cei care se vor imbarca in cursa Singapore - New York vor avea nevoie de cateva carti pentru a-si umple timpul.

Aeronava Airbus A350-900ULR, cea care va efectua zborul, a fost adusa in Singapore, iar compania Singapore Airlines face ultimele pregatiri. Avionul va decola de la Singapore spre New York, joi, 11 octombrie, si va parcurge o distanta de 16.700 de kilometri. Timpul estimat al calatoriei este de 18 ore si 45 de minute, a transmis compania Singapre Airlines, intr-un comunicat. Aeronava Airbus A350-900ULR este construita sa zboare 20 de ore non-stop.

"Este o realizarea de care suntem foarte mandri, atat noi, cei de la Singapore Airlines, cat si partenerii nostri de la Airbus. Nu doar pentru ca ne-am consolidat parteneriatul cu Airbus, dar si pentru ca am depasit limitele cu aceasta noua aeronava care va efectua cele mai lungi zboruri de pana acum", a declarat Goh Choon Phong, CEO Singapore Airlines.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Singapore Airlines va programa, initial, trei zboruri pe saptamana, insa incepand cu 18 octombrie numarul zborurilor va creste. Biletele pentru cel mai lung zbor comercial sunt de doua categorii: business-class (67 de locuri) si premium economy-class (94 de locuri).

Recordul in materie de zboruri comerciale fara escala era detinut de cursa Doha, Qatar - Auckland, Noua Zeelanda, asigurata de Qatar Airways (14.535 kilometri in 17 ore si 40 de minute), urmata de cursa Dubai, Emiratele Arabe Unite - Auckland, Noua Zeelanda a Emirates Airlines (14.200 kilometri in 17 ore si 20 de minute), cursa Los Angeles - Singapore a United Airlines (14.100 kilometri in 17 ore si 20 de minute) si cea pe ruta Sydney-Dallas a companiei Qantas (13.800 kilometri).

Citeste si:
Minzatu vrea un centru de cercetare Airbus la Brasov
Roxana Minzatu: Voi discuta...

Anterior, intre 2004 si 2013, compania Singapore Airlines a asigurat cu un avion Airbus A340 zboruri pe o distanta de peste 15.000 de kilometri intre Singapore si New York, oprita din motive de costuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Airbus sarbatoreste 50 de ani. In Romania, are peste 6.300 angajati