Compania aeriana Singapore Airlines pregateste lansarea celui mai lung zbor comercial fara escala: 19 ore. Cei care se vor imbarca in cursa Singapore - New York vor avea nevoie de cateva carti pentru a-si umple timpul.

Aeronava Airbus A350-900ULR, cea care va efectua zborul, a fost adusa in Singapore, iar compania Singapore Airlines face ultimele pregatiri. Avionul va decola de la Singapore spre New York, joi, 11 octombrie, si va parcurge o distanta de 16.700 de kilometri. Timpul estimat al calatoriei este de 18 ore si 45 de minute, a transmis compania Singapre Airlines, intr-un comunicat. Aeronava Airbus A350-900ULR este construita sa zboare 20 de ore non-stop.

"Este o realizarea de care suntem foarte mandri, atat noi, cei de la Singapore Airlines, cat si partenerii nostri de la Airbus. Nu doar pentru ca ne-am consolidat parteneriatul cu Airbus, dar si pentru ca am depasit limitele cu aceasta noua aeronava care va efectua cele mai lungi zboruri de pana acum", a declarat Goh Choon Phong, CEO Singapore Airlines.

Singapore Airlines va programa, initial, trei zboruri pe saptamana, insa incepand cu 18 octombrie numarul zborurilor va creste. Biletele pentru cel mai lung zbor comercial sunt de doua categorii: business-class (67 de locuri) si premium economy-class (94 de locuri).

Recordul in materie de zboruri comerciale fara escala era detinut de cursa Doha, Qatar - Auckland, Noua Zeelanda, asigurata de Qatar Airways (14.535 kilometri in 17 ore si 40 de minute), urmata de cursa Dubai, Emiratele Arabe Unite - Auckland, Noua Zeelanda a Emirates Airlines (14.200 kilometri in 17 ore si 20 de minute), cursa Los Angeles - Singapore a United Airlines (14.100 kilometri in 17 ore si 20 de minute) si cea pe ruta Sydney-Dallas a companiei Qantas (13.800 kilometri).

Anterior, intre 2004 si 2013, compania Singapore Airlines a asigurat cu un avion Airbus A340 zboruri pe o distanta de peste 15.000 de kilometri intre Singapore si New York, oprita din motive de costuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri