Sistemul medical din Romania s-a dezvoltat considerabil in ultimii ani. Auzim de roboti chirurgicali, radiologie dentara digitala si tot felul de aparatura medicala de ultima generatie. Pe langa clinici dotate cu echipamente performante, medicii romani au devenit mai cunoscuti si mai cautati in Europa. Cu toate acestea, turismul medical din Romania este la inceput de drum.

Medical Concierge Travel este una dintre agentiile de turism medical, care vad un potential mare in acest domeniu. Compania si-a inceput activitatea in urma cu aproape 2 ani si reusit in ultimile 12 luni sa atraga peste 100 de pacienti din afara, care au adus venituri de circa 800.000 euro.

Medical Concierge Travel este un facilitator, care are ca obiectiv reprezentarea unor clinici private in domeniul turismului medical. Primii pasi facuti au fost in sectorul stomatologic, unde conceptul de turism medical era deja cunoscut de proprietarii clinicilor dentare.

“In acest moment, avem 18 clinici stomatologice partenere in Bucuresti si alte 7 clinici in tara. Inainte de a incheia un contract de parteneriat cu aceste clinici am realizat un protocol de validare, care inseamna ca partenerii sunt prezenti in mediul online, au un management al clinicii potrivit si unitatea are aparatura necesara. Nu verificam doar clinicile, ci si potentialii pacienti. Cei din afara care vor sa beneficieze de serviciile noastre trebuie sa demonstreze ca au o probleme reale si nu e vorba doar de o simpla “plombita". Dupa ce pacientul a fost calificat, trimitem datele (analizele) acestuia unei clinici, care este obligata sa ne raspunda in 24-48 de ore cu un plan de tratament, ca pacientul sa stie cate zile trebuie sa stea in tara si care sunt costurile estimative”, a relatat, pentru wall-street.ro, Ionut Tudorache, managing partner la Medical Concierge Travel.

Pe langa clinicile partenere din Romania, Medical Concierge Travel are incheiate parteneriate si cu clinici din tara pacientului de resedinta, ca dupa ce pacientul ajunge acasa sa aiba cui sa se adreseze in caz de complicatii sau urgente.

Recent, agentia a adaugat in portofoliu si servicii de chirurgie, iar in prezent lucreaza cu trei spitale.

De ce vin pacientii din afara sa se trateze la noi in tara?

Pacientii din afara aleg sa se trateze in Romania pentru ca preturile sunt mai mici cu aproape 40% fata de ce ar fi platit in tara lor de resedinta, cu tot cu bilete de avion si cazare. Media unui plan de tratament pe ultimile 12 luni, raportat la peste suta de pacienti, este de 7.800-8.000 de euro. Cei mai multi pacienti care vin sunt din Anglia si Irlanda, pentru ca acolo ne-am axat cel mai mult, dat fiind numarul mare de romani stabiliti in aceste doua tari”, a precizat Ionut Tudorache.

Agentia de turism medical isi promoveaza serviciile prin parteneri, in mediul online, prin participarea la targuri de tursim medical, dar si turism clasic.

“Vorbind cu mai multi medici din Anglia, i-am intrebat ce fac cu pacientii care nu isi permit sa achite pretul unor interventii mai complicate si ne-au spus ca ii pierd. Atunci ne-am gandit sa facem un parteneriat si cu ei, prin care sa le ofere pacientilor si varianta de a se trata in Romania la preturi mai mici. Astfel, am organizat infotripuri in care am avut invitati din Anglia si Irlanda si le-am aratat cu merg lucrurile in Romania”, a adaugat Ionut Tudorache.

Autoritatile romane nu promoveaza turismul medical

Ionut Tudorache sustine ca nu se stie numarul de persoane care au venit la noi in tara pentru turism medical, ceea ce ii impiedica pe jucatori sa afle adevaratul potential al pietei de turism medical.

“E pacat ca autoritatile nu promoveaza si nici nu aloca bugete pentru promovarea serviciilor din tara noastra, pentru ca avem preturi mult mai mici decat in vest, avem o tara frumoasa si avem medici cunoscuti in toata Europa. Ministerul Turismului nu a alocat pana acum bani in acest sector, nu s-a realizat niciun parteneriat public-privat astfel incat sa putem urmari fluxul de pacienti in turismul medical”, a mai spus Tudorache.

In urmatoarea perioada, Medical Concierge Travel are in plan sa incheie parteneriate noi cu unitati medicale din Oradea, Husi, Timisoara, Iasi, Tulcea si Constanta, iar in Bucuresti va rezilia cateva contracte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri