Centrul Oncologic Sanador ofera pacientilor o gama de servicii moderne si integrate de diagnostic, tratament al cancerului si urmarire post-terapeutica, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi si continua, oncologie medicala, radioterapie, brahiterapie, medicina nucleara: radioiodoterapie, SPECT-CT, PET-CT.

Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic beneficiaza de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia: bloc operator la standarde internationale (fiecare sala de operatie este dotata cu plafon cu flux laminar, avand grad de asepsie 3-4, asigurand protectie totala impotriva infectiilor intraspitalicesti), anestezie si terapie intensiva, radiologie si imagistica medicala, compartiment de primiri urgente (24/24H) cu 18 linii de garda si flota proprie de ambulante.

Fiecare caz medical este analizat individual, de catre o comisie oncologica multidisciplinara (Tumor Board) alcatuita din medici cu experienta, din diferite arii medicale de interes (radioterapie, chirurgie oncologica, neurochirurgie, imagistica, anatomie patologica, nutritie, etc) cu scopul de a oferi pacientilor solutii medicale personalizate.

“Decizia de a infiinta un centru medical integrat pentru diagnosticarea si tratarea cancerului a venit pe fondul deficitului de servicii de specialitate in Romania. Nevoia pacientilor oncologici pentru tratamente este foarte mare, in special in ceea ce priveste radioterapia, iar capacitatea centrelor in momentul de fata este insuficienta. In cadrul Centrului Oncologic Sanador ne propunem sa asiguram pacientilor o gama complexa de investigatii si tratamente“, a declarat dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

Baculea: Centrele de...
Citeste si: Centrele de transplant au probleme cu resursele umane si financiare

La inaugurarea Centrului Oncologic Sanador a participat si ministrul Sanatatii, care a precizat ca va sustine aceasta unitate medicala, dat fiind ca sistemul public de sanatate nu este suficient de dezvoltat in acest sector.

Ministrul Sanatatii la deschiderea centrului oncologic Sanador

Se asteapta ca in primul an centrul medical sa ofere servicii pentru in jur de 1.300 de pacienti. Totodata, Doris Andronescu a precizat ca centrul va incheia in timpul urmator un contract cu CNAS pentru decontarea serviciilor.

Cladirea in care functioneaza Centrul Oncologic Sanador se intinde pe o suprafata de circa 5.000 de metri patrati, are 9 niveluri si beneficiaza de tehnologii medicale de ultima generatie. Centrul medical inglobeaza in constructia sa casa desemnata monument istoric din str. Sevastopol nr. 5 - locuinta prof. N. Danielescu, inginer silvic, personalitate importanta pentru emanciparea societatii romanesti ante 1900.

De vorba cu ministrul...
Citeste si: De vorba cu ministrul Sanatatii din Republica Moldova

In Romania sunt 126.000 de pacienti cu afectiuni maligne inscrisi in Programul National de Oncologie. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul persoanelor diagnosticate cu cancer este in continua crestere la nivel mondial, in urmatorii 20 de ani fiind preconizate cu 70% mai multe astfel de cazuri. In acelasi timp, cercetatorii in medicina avanseaza in identificarea unor metode inovatoare de tratament, astfel incat un procent cat mai mare al pacientilor care primesc acest diagnostic in stadii incipiente sa isi poata continua in conditii normale viata, sub monitorizarea periodica a specialistilor.