Medicover, companie internationala de servicii de sanatate si diagnostic listata la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a prezentat astazi raportul interimar pentru primele noua luni ale anului 2018.

Medicover a inregistrat in acest interval o crestere a veniturilor de 14,7% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la o valoare totala de 490,4 milioane euro. In Romania Medicover este prezenta prin reteaua de clinici medicale Medicover si laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

„Dinamica pietelor pe care activam continua sa fie favorabila pentru principalele noastre operatiuni, cu o rata scazuta a somajului, o buna dezvoltare economica si cerere puternica pentru servicii medicale private. Continuam sa ne axam pe accesibilitatea si calitatea serviciilor pe care le oferim pentru a veni in intampinarea cererii din piata”, a declarat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, in primele noua luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a inregistrat o crestere a veniturilor de 18,7%, pana la 248,4 milioane de euro comparativ perioada similara din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari dupa primele noua luni ale anului, in crestere cu 11%, pana la o valoare de 250,1 milioane de euro. Cresterile diviziei de diagnostic au fost sustinute de evolutiile foarte bune de pe pietele din Romania si Ucraina.

Pe piata din Romania veniturile grupului au crescut cu 20% in primele noua luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului anterior, atingand o valoare totala de 66 milioane euro. Romania este a treia piata ca pondere a veniturilor la nivel de grup, dupa Polonia si Germania. Divizia de Servicii Medicale din Romania (prezenta prin spitalul si clinicile Medicover) a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului venituri totale de 26,6 milioane euro, in timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezenta prin reteaua de laboratoare si centre de recoltare Synevo) a inregistrat venituri totale de 39,4 milioane euro.

„Cresterea de 25% inregistrata de Divizia de Servicii Medicale din Romania pana la o valoare de 26,6 milioane euro arata ca din ce in ce mai multi romani isi doresc sa fie tratati la cel mai inalt nivel medical. Cresterea vine intr-o perioada importanta pentru noi in care am reusit sa ne extindem in doua noi regiuni cheie si sa ne consolidam pozitia in Bucuresti in urma finalizarii a trei tranzactii strategice. Vom continua sa investim in dezvoltarea retelei si sa imbunatatim experienta oferita clientilor”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover Romania.

Reteaua de clinici Medicover din Romania a crescut cu 50% pana la 37 de unitati ca urmare a tranzactiilor finalizate in primele noua luni ale anului.

„Dorim sa oferim cele mai bune solutii de diagnostic pentru pacientii din fiecare judet din Romania. Dupa primele noua luni, am reusit sa ne extindem reteaua de centre de recoltare cu 17 unitati noi, avand acum o prezenta puternica in 30 de judete si 39 de orase din Romania. In acelasi timp, am continuat sa investim in achizitia unor echipamente de laborator de ultima generatie, precum si in extinderea portofoliului de servicii pe zona de genetica si histopatologie”, a declarat Laurentiu Luca, director general Synevo Romania.

Medicover Romania este prezenta de peste 23 de ani pe piata serviciilor de sanatate private si dispune de o retea de 37 de clinici in Bucuresti si in tara si doua spitale generaliste in capitala - Spitalul Medicover si in Oradea - Spitalul Pelican. Synevo este liderul in diagnostic de laborator din Romania, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale si avansate, in toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo Romania administra o retea nationala de 16 laboratoare si 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuand pe parcursul intregului an aproape 15 milioane de teste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri