In ultimile doua luni, Catena a deschis 3 farmacii in Satu Mare, Ploiesti si Reghin. Astfel, reteaua de farmacii Catena, parte din grupul Fildas Tradig, a ajuns in prezent sa cuprinda peste 720 de unitati, cu peste 5.000 de angajati.

In luna septembrie a acestui an, Catena a deschis o noua farmacie in municipiul Reghin, amplasata in Str. Sarii, nr. 21, Judetul Mures. O luna mai tarziu, reteaua de farmacii s-a mai extins cu o unitate in Ploiesti, apoi la sfarsitul lunii octombrie, Catena a deschis o noua farmacie in municipiul Satu Mare, amplasata in Str. Aurel Vlaicu, nr. 8.

Catena, reteaua de farmacii afiliata, a luat nastere in 1999 dupa decizia strategica a Fildas de extindere pe verticala in retailul farmaceutic. Intr-o industrie foarte competitiva, Catena a reusit in zece ani sa devina lider de piata. Catena cuprinde in prezent peste 720 de unitati, cu peste 5.000 de angajati.

In anul 1991, odata cu aparitia primelor farmacii particulare, a aparut si necesitatea distributiei produselor farmaceutice pana la locul de vanzare. In peisajul dominat de companiile de stat, a aparut pe piata din Romania si compania cu capital integral privat, Fildas, care in 1993 a devenit Fildas Trading.

Compania de distributie de medicamente Fildas Trading, controlata de antreprenoarea Anca Vlad, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,66 miliarde lei si un profit de 103,4 milioane lei. In 2017, compania a anuntat constructia unui depozit in cadrul parcului industrial Miroslava, din judetul Iasi, in care va investi 2,5 milioane de euro.

Citeste si:
Se cauta calmante pentru Legea Farmaciilor
Se cauta calmante pentru...

Romania a ajuns la 8.000 de farmacii

Cele mai recente date ale INS arata ca in Romania sunt aproape 8.000 de farmacii, iar dintre cele 41 de judete ale tarii, 11 au mai putin de 100 de farmacii. Cele mai multe unitati se gasesc in Bucuresti, respectiv 969.

Marile retele detin aproape jumatate din numarul total de farmacii din Romania. Help Net, Sensiblu, Punkt, Dona, Bella, Dona si Catena au impreuna in jur de 2.000 de farmacii, iar in acelasi timp, Alphega si Respiro unesc printr-un program de fidelizare peste 1.400 de farmacii independente.

Judetul din Romania cu cele mai putine farmacii este Vrancea, cu 62 de unitati, urmat de Covasna si Caras-Severin cu 65 si 74 de unitati, cu toate ca Vrancea sunt in jur de 300.000 de locuitori, in Covasna sunt 220.000 de locuitori, iar in Caras-Severin peste 270.000.

Citeste si:
Cum s-a votat pana acum in Romania: cine sunt codasii
Cum s-a votat pana acum in...

Sursa foto: Shutterstock / Aleksandar Karanov

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si