Ce se intampla cu banii pe care-i lasam casierilor la supermarket?

In ciuda modalitatilor moderne de plata pentru produse si servicii, care nu mai inseamna folosirea banilor lichizi, folosirea cash-ului are inca viitor. Tari precum Suedia si Finlanda, considerate printre cele mai ”cashless” societati din lume, iau in considerare reintroducerea platilor cu bani lichizi, in timp ce in Romania plata cash este intalnita la tot pasul, potrivit reprezentantilor Glory Global Solutions.

Numaratul banilor este una dintre cele mai cronofage activitati ale retailerilor, potrivit lui Celine Blanchot, functie in cadrul companiei Glory.

”Stim ca numaratul banilor nu este treaba retailerilor, nu vine nici o valoare pentru ei din numaratul banilor, din timpul alocat numararii banilor, deci noi ii ajutam pe retaileri, le oferim timp si resurse sa se concentreze pe business-ul lor, pentru ca numaram banii pentru ei. Beneficiaza de o eficienta crescuta, de o securitate crescuta in magazinele lor si se pot concentra pe ceea ce stiu mai bine, si anume pe business-ul lor”, a declarat Celine Blanchot, EMEA Retail & CIT Marketing Manager Glory, intr-un interviu acordat wall-street.ro la evenimentul retailArena 2018, care s-a desfasurat in perioada 24-25 octombrie 2018 la Bucuresti.

Mai mult decat atat, simpla depozitare a banilor in casierie, fara ca ei sa circule, aduce chetuieli in plus pentru retaileri.

”Am auzit un exemplu de curand de la partenerii nostri cu care lucram aici, Ropeco: in retail, angajatii, in mod obisnuit pentru economia Romaniei, primesc plati cu bani lichizi si se pare ca exista o practica, in cazul restului in monede, consumatorul lasa acele monede casierului. Si inteleg ca veniturile unui casier vin in proportie de 25%-30% din aceasta draguta interactiune. Retailerii mentin salariile la un anumit nivel, pentru ca stiu ca vor fi suplimentate, la fel ca in cazul angajatilor din restaurante, cu 25%-30% din interactiunea cu clientii. Cred ca romanii vor in continuare cash, pentru ca ii ajuta sa fie in acest fel”, explica Martin Shires, Business Development and Marketing Manager Glory.

Citeste si:
Negrescu, Orange Money: Principalul nostru competitor este cash-ul,...
Șerban Negrescu, Orange...

Aflati mai multe despre viitorul platilor cu bani lichizi si despre modul in care privesc romanii plata cash din interviul video de mai jos.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Auchan extinde parteneriatul cu Poșta Română pentru livrări la domiciliu
Setari Cookie-uri