MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, incheie primele 9 luni din 2018 cu o cifra de afaceri pro-forma de 606,16 milioane lei, avand astfel o crestere de 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Clinicile si spitalele au avut cea mai mare dinamica, aceste segmente de business au inregistrat in primele noua luni o crestere de 49%, respectiv 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmate de laboratoare si divizia corporate, cu procente de 21% si 19%. Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele obtinute sunt in linie cu estimarile initiale si semnificativ peste ritmul de crestere al pietei.

“Am incheiat primele 9 luni din 2018 cu rezultate foarte bune. Aditional proiectelor anuntate pentru primul semenstru, in toamna acestui an, am deschis prima hyperclinica la Oradea, in momentul de fata suntem prezenti in acest oras cu un laborator de analize, clinica de mari dimensiuni si un centru de imagistica – Centrul Transilvania, rezultat al unei achizitii. Odata cu finalizarea acestui proiect, MedLife devine singurul operator medical prezent cu clinici de mari dimensiuni in toate orasele cu peste 150.000 de locuitori. Niciun alt operator medical nu este prezent in cel putin 10 resedinte de judet cu astfel de unitati, asa cum este MedLife”, a declarat Mihai Marcu, presedintele si CEO al MedLife Grup.

In perioada urmatoare, grupul MedLife continua proiectele de tip green field, proiecteaza dezvoltarea a noi linii de business si continua strategia de achizitii. Compania vizeaza dezvoltarea celui de al doilea brand – Sfanta Maria, dar si extinderea altor companii achizitionate.

“Suntem deja prezenti in toate orasele mari prin brandul MedLife si pentru ca ne dorim sa facilitam accesul la serviciile medicale unui numar si mai mare de romani evaluam strategia de a intra in orasele mai mici prin brandul Sfanta Maria. Primul proiect pilot este finalizarea centrului medical de ambulatoriu din Bacau pe care il vom inaugura in curand”, a mai spus Mihai Marcu.

Aditional, dezvoltarii brandului Sfanta Maria, MedLife vizeaza si dezvoltarea prin extindere a companiilor achizitionate. Astfel, Dentestet, liderul medicinei dentare din Romania, companie achizitionata in 2016, se pregateste sa se extinda cu 2 unitati noi, iar Sama, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din Oltenia, companie achizitionata in 2015, vizeaza deschiderea unei noi unitati de mari dimensiuni ce include si servicii de spitalizare.

“Dezvoltarea post achizitie a companiilor din grup reprezinta o dovada in plus a faptului ca suntem un partener de incredere si vizam un parteneriat si o colaborare pe termen lung, benefica pentru ambele parti”, a precizat Mihai Marcu.

Pentru ultima parte a anului curent, reprezentatii MedLife isi propun sa mentina ritmul accelerat de dezvoltare al companiei.

“Exista premise ca la finele anului 2019, in masura in care vom reusi sa finalizam proiectele demarate de achizitii, sa devenim prima firma de servicii medicale din Romania care va depasi cifra de afaceri de 200 milioane euro. Cel mai important insa, din punct de vedere academic, grupul MedLife va pune mare accent pe infrastructura digitala, second opinion la nivel national si dezvoltarea de centre de excelenta la nivelul celor 10 unitati spitalicesti, pentru mai multe specialitati, precum neurochirurgie, chirurgie cardiaca, chirurgia peretelui abdominal, ginecologie si traumatologie sportiva”, a incheiat Mihai Marcu. .

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat 83 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri