Lidl continua investitiile in Romania prin inaugurarea a doua magazine in Iasi si Arad, pe data de 22 noiembrie. Noua unitate din Iasi este situata pe Bulevardul Poitiers, Nr. 6, iar cea din Arad pe Strada Aurel Vlaicu, Nr. 41-43. Ambele magazine au o suprafata de aproximativ 1.300 metri patrati.

In linie cu strategia sa de sustenabilitate, Lidl isi dezvolta reteaua de magazine adoptand solutii pentru reducerea impactului asupra mediului inconjurator. Astfel, prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul constructiilor si in conformitate cu normele de protectie a mediului, ambele magazine dispun de solutii si tehnologii moderne, care asigura standarde inalte de eficienta energetica. De exemplu, atat in magazinul din Iasi, cat si in cel din Arad sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezenta si sisteme de recuperare a caldurii, integrate in instalatiile de ventilatie.

Investitiile in dezvoltarea comunitatilor locale sunt o componenta importanta din strategia de CSR a companiei. De aceea, Lidl a luat masuri pentru a asigura o infrastructura benefica pentru traficul din zona celor doua unitati inaugurate din Iasi si Arad. Astfel, pentru un acces mai facil la magazinul din Iasi, Lidl a amenajat o banda de decelerare si accelerare, iar pentru magazinul din Arad, Lidl a construit o strada noua, pe o suprafata aproximativa de 1.400 m².

Fiecare magazin are o suprafata de vanzare de aproximativ 1.300 m², magazinul din Iasi dispunand de aproximativ 120 de locuri de parcare, iar magazinul din Arad de 170. Odata cu deschiderea fiecarei unitati, se vor crea cate 20 de noi locuri de munca. Orarul de functionare pentru unitatea din Iasi va fi de luni pana sambata, intre 7:30 si 22:00, iar duminica intre 8:00 si 21:00, iar pentru unitatea din Arad, de luni pana sambata, intre 7:30 si 22:00, iar duminica intre 8:00 si 20:00.

Deschiderea noilor magazine ii asteapta pe clienti cu reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar si la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri si altele, in ziua inaugurarii.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 28 de tari la nivel mondial.

In prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajati, dintre care peste 5.500 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 220 de magazine si 4 centre logistice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri