Vanzarile de tichete cadou au fost cu 15% mai mari pentru primele 10 luni ale anului 2018 fata de aceeasi perioada a anului 2017, conform datelor companiei Up Romania. Pentru perioada sarbatorilor de iarna 2018, cand tichetele cadou inregistreaza cel mai mare volum de vanzari, Up Romania estimeaza o crestere cu 20% fata de anul trecut.

"In ultimii 3 ani, vanzarile de tichete cadou au avut o crestere constanta, aceasta si pentru ca, in timp, companiile au realizat ca oferirea acestui beneficiu extrasalarial este simplu de implementat si avantajos financiar si, in acelasi timp, permite angajatului care il primeste sa-si aleaga cadoul dorit. Pe de o parte, cel care ofera are siguranta ca darul lui este apreciat si util, iar pe de alta parte, cel care primeste are sentimentul ca este pus in valoare si se poate bucura de un cadou ales chiar de el”, a declarat Elena Pap, directorul general Up Romania.

Circa 75% dintre companiile care acorda beneficii extrasalariale, aleg sa ofere tichete cadou. Cele mai multe se dau in perioada sarbatorilor de Paste si Craciun, 8 Martie, 1 Iunie, insa tot mai multi angajatori au inceput sa le acorde si in afara acestor ocazii, de Mos Nicolae, 1 Decembrie sau ziua companiei.

Alternativa practica la cadourile de sarbatori, tichetele cadou ofera avantaje fiscale de fiecare data cand sunt oferite. Este suficient ca ocaziile pentru care se ofera tichetele cadou sa fie mentionate intr-o decizie interna sau contractul colectiv de munca, astfel incat acestea sa fie deductibile fiscal si scutite de contributii sociale pana la 5% din fondul de salarii, indiferent de valoarea acordata per angajat. Tichetele cadou sunt solutia prin care companiile pot bonusa angajatii, facand economii de pana la 37% din bugetul alocat acestui tip de cheltuiala.

Pentru Craciun, tichetele Up Cadou pot fi oferite tuturor angajatilor, dar si copiilor minori ai acestora. Pana la valoarea de 150 de lei per beneficiar, valorile oferite in tichete cadou sunt scutite de contributii sociale si impozit pe venit.

Citeste si: Elena Pap, Up Romania, despre cum a transformat digitalizarea piata tichetelor de masa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri