Office Barista, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de OCS (Office Coffee Services), preia Waterpure Office Systems, devenind astfel unul dintre cei mai mari integratori de solutii de apa, cafea si ceai pentru spatiile de birouri. Compania are un nou CEO, Mihai Sugureanu, iar pentru 2018 estimeaza o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro.

Office Barista a incheiat 2017 cu vanzari de 750.000 euro iar acum, la momentul preluarii Waterpure, estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri dubla, de 1,5 milioane euro. Mai mult, ca urmare a cererii tot mai mari pe segmentul de cafea, previziunile pentru 2019 indica afaceri de 2,5 milioane euro.

Totodata, noul CEO al companiei este Mihai Sugureanu care, in ultimii 10 ani, a condus departamente de vanzari si marketing in cadrul Austral, UPC si Whirpool. Obiectivul noului CEO este sustinerea strategiei de crestere a companiei si extinderea serviciilor in afara tarii.

Serviciile Office Barista sunt reprezentate de abonamente specifice pentru cafea, apa si ceai. Pachetele includ toate aspectele care tin de buna functionare a aparaturii – instalare, mentenanta, inlocuire si asigurarea consumabilelor aferente.

Office Barista reuneste trei linii de business, dintre care:
- Solutii de servire a apei potabile pentru spatiile de birouri, prin parteneriatul cu Waterlogic, lider global in domeniu;
- Solutii de vanzare si livrare a cafelei pentru spatiile de birouri, prin parteneriatul cu Franke, lider global pe segmentul de echipamente de pregatire a cafelei;
- Solutii de vanzare si livrare a ceaiului pentru spatiile de birouri, prin parteneriatul cu englezii de la Teapigs.

Office Barista are acoperire nationala, deservind peste 350 de companii medii si mari din toate regiunile tarii. Ponderea cea mai mare a clientilor este redata de marile centre economice – Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi, acolo unde se afla cea mai mare densitate de cladiri de birouri.

Abonamentele pentru apa si cafea reprezinta cate 50% din ponderea vanzarilor, iar abonamentele pentru ceai, recent introduse in gama de servicii, vor genera anul viitor 10% din totalul vanzarilor, potrivit estimarilor companiei.

Obiectivele companiei pe termen scurt si mediu sunt consolidarea prezentei pe pietele din Iasi, Cluj, Brasov si Timisoara, precum si extinderea in regiune, intr-o prima etapa in Bulgaria, Polonia si Moldova, acolo unde clientii din plan local ai Office Barista sunt prezenti cu filiale. Compania vizeaza, de asemenea, extinderea pe segmentele de HoReCa si retail.

„Cresterea accelerata din fiecare an a venit datorita popularitatii tot mai mari a conceptului de well-being la birou, in cazul nostru aducerea conceptului de Freshly Ground Coffee in interiorul companiei. La aceasta adaugam si parteneriatele noastre cu Waterlogic si Franke, lideri globali in domeniile lor, fapt care asigura cea mai buna calitate a produsului finit ce ajunge in paharul sau cana clientului final. Suntem pe drumul cel bun si avem toata increderea ca ne vom indeplini obiectivele financiare si de extindere”, declara Mihai Sugureanu, CEO Office Barista.

Waterpure Office Systems este unul dintre principalii jucatori pe piata locala pentru solutiile de servire a apei pentru companii, distribuitor exclusiv al Waterlogic International, liderul mondial pentru solutii de servire a apei la birou. Compania ofera sisteme de filtrare si purificare a apei, brevetate de Waterlogic si certificate de cele mai renumite organizatii din industrie.

Citeste si:
Office Barista: afaceri de 2,5 mil. euro in 2019
Rezultatele Office Barista pe...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri